Edosk'tan Arda Nehri Kıyısında Yürüyüş - Son Dakika
Yerel

Edosk'tan Arda Nehri Kıyısında Yürüyüş

Edosk\'tan Arda Nehri Kıyısında Yürüyüş

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il sınırlarında onlarca doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştiren Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK), bu hafta rotasını sınır dışına çevirerek, Yunanistan’daki Arda nehri kıyısında yürüyüş düzenledi.

20.12.2016 11:00

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il sınırlarında onlarca doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştiren Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK), bu hafta rotasını sınır dışına çevirerek, Yunanistan'daki Arda nehri kıyısında yürüyüş düzenledi.

Büyük bir bölümü Yunanistan sınırları içinde bulunan ve uğruna birçok türkünün yazıldığı Arda nehrine paralel bir güzergahta bir doğa yürüyüşü gerçekleştiren EDOSK böylece Türkiye'nin sınırı aşan ilk doğa yürüyüşü etkinliğine de imza atmış oldu. Karaağaç'ta buluşarak doğa yürüyüşüne bu noktadan başlayan 20'yi aşkın doğasever, Pazarkule ve Kastanies sınır kapılarındaki işlemlerin ardından ilk olarak Yunanistan'ın en büyük açık hava festivallerinden birinin yapıldığı alana inerek bazı bölgeleri buz tutmuş Arda Nehri'nde fotoğraf çekildi. Daha sonra nehir boyunca uzanan yolu takip ederek Rizia Köyü'ne varan doğaseverler burada Yunanlı köylülerle sohbet ederek kahve içti. Daha sonra aynı güzergahtan geri dönerek Kastanies Köyü'nde de bir mola veren doğaseverler sınır kapılarındaki işlemlerin ardından Edirne'ye döndü.

Etkinlik sorasında Arda Nehri'ni yakından gören ve komşu ülke Yunanistan'ın Kastanies ve Rizia köylerini yakından görerek Yunan köylülerle tanışıp sohbet etme imkanı bulan 20'yi aşkın doğasever toplam 10 kilometreyi bulan parkuru 4 saatte tamamladı.

EDOSK Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Çelik, EDOSK olarak Trakya'nın birçok noktasına doğa yürüyüşü organizasyonları düzenlediklerini ve son olarak da Yunanistan Trakya'sının bir bölümünde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Haziran ortasından Eylül ortasına kadar olan süre hariç yılın her döneminde olağanüstü bir hava olayı yaşanmadığı sürece doğa yürüyüşü etkinliklerini yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Çelik, etkinliklerin yeni yılla birlikte devam edeceğini söyledi.

Etkinlikle birlikte Türkiye'nin sınırı aşan ilk doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen EDOSK Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Çelik, "Türkiye'de başlayıp Yunanistan'da son bulan etkinliğimiz Türkiye'nin sınırı aşan ilk doğa yürüyüşü etkinliği olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu rotayı geçtiğimiz yıllarda da yürümüştük. Daha da genişleterek ileriki yıllarda tematik bir organizasyona dahil edilebilir" diye konuştu.

Çelik, 2017 doğa yürüyüşü ve doğa kampları programını da önümüzdeki hafta açıklayacaklarını, Trakya'nın her bir noktasında bulunan doğal güzellikleri görmek isteyen herkesi EDOSK etkinliklerine davet etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edosk'tan Arda Nehri Kıyısında Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement