Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi Tanıtıldı

Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğon'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in koordinasyonunda 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin...

11.11.2013 12:31

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğon'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in koordinasyonunda 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin bir devamı niteliğinde olan 'Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Zübeyir Kemelek başkanlığında Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün Kalaylı, ilgili kurum müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Zübeyir Kemelek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın yeni başlatmış olduğu bir proje hakkında, fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Bu proje ile öncelikli olarak çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarını tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturmayı, yarım kalan eğitimlerini tamamlamalarını, meslek seçimleri ve mesleki eğitimleri konularında kendilerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Daha ziyade bu proje, geçen sene başlayan 'Gönül Elçileri Projesi'nin bir devamı niteliğinde gönül elçiliği, yaşlı veya çocuklarımızın sorunlarıyla ayda bir kez, haftada bir kez, yılda birkaç kez veya zaman ne kadar elveriyorsa onlara maddi ve manevi himayede bulunmak şeklinde tanımlayabiliriz. Bu amaçla ilimizde ve ilçelerimizde toplantılar yapılmıştı. Bu toplantılar sonucunda özellikle bayanlar olmak üzere birçok gönül elçimiz olmuştur. Türkiye'nin kalkınmasında ülkemizdeki refah ve konforun artmasında kadınlara büyük görevler düşüyor. Bugün kadın istihdamına baktığımız zaman son derece düşük. İstihdamda sadece çalışmakla da bu iş çözülmüyor. İstihdamın kalitesi de önemli. Bir kadın çalışsın, evine katkısı olsun diye düşünüyoruz, ama hangi işte çalıştırılacak? Bu da son derece önemli kabiliyetine, tahsiline, el becerisine göre daha kaliteli daha nezih işlerde çalışması arzu ediliyor. Bu nedenle eğitimleri yarım kalmış veya sadece ilkokul mezunu kadınlarımız, yüksekokul veya üniversite eğitimi alma imkanına şu an sahipler. Hanım kardeşlerimizin bu projeler kapsamında kendilerini geliştirmelerini, eğitim seviyelerini yükseltmelerini arzu ediyorum" dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Sivas'ta çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermiş olan kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması kapsamında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci basamağı olan 'Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi' kapsamında düzenlenen toplantı, konu ile ilgili sunumların ardından katılımcıların dilek ve temennilerin alınması ile sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement