El Ele Verip Birlikte Yürüyecekler - Son Dakika
Yerel

El Ele Verip Birlikte Yürüyecekler

El Ele Verip Birlikte Yürüyecekler

‘Elele Veriyoruz Birlikte Yürüyoruz’ Projesi kapsamında Yeniden Bir Yaşam Derneği’nin öncülük ettiği ve Köy Koop’un ev sahipliğini yapacağı yöresel kıyafetlerin Manisalılarla buluşacağı sergi 22 Eylül’de kapılarını açacak.

15.09.2014 17:49

'Elele Veriyoruz Birlikte Yürüyoruz' Projesi kapsamında Yeniden Bir Yaşam Derneği'nin öncülük ettiği ve Köy Koop'un ev sahipliğini yapacağı yöresel kıyafetlerin Manisalılarla buluşacağı sergi 22 Eylül'de kapılarını açacak. 7 yöreye ait 100'ü aşkın yöresel kıyafetin yer alacağı sergi Köy Koop Binası'nda 22 Eylül'de kapılarını açacak.

Yeniden Bir Yaşam Derneği'nin öncülüğünde ve Köy Koop'un ev sahipliğinde açılacak olan yöresel kıyafet sergisi için çalışmalar sürüyor. 'El ele Veriyoruz Birlikte Yürüyoruz' Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan sergide 100'ü aşkın ve 7 yöreye ait olan kıyafetler Manisalıların beğenisine sunulacak. Oktay Pulcuoğlu'na ait olan Anadolu Giysileri Koleksiyonu, Pulcuoğlu'nun ölüm yıldönümünde sergilenecek. Manisa Köy Koop binasında gerçekleştirilecek sergide düzenleme ve giydirme işlemlerini ise Sare Kostüm Evi üstlendi. Kapılarını 22 Eylül tarihinde açacak olan sergi hakkında açıklamada bulunan Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, "Manisa dahil olmak üzere önceden bir çok ilde sergilendi. 35 senede Oktay Pulcuoğlu tarafından toplanan bir koleksiyon. Birçok yerde de tanıtım ve teşhiri gerçekleştirilmiş. Ancak istenilen sahiplenme görülememiş. Aslında burada kültürümüz ve tarihimiz var. Yurtdışından birçok alıcı çıkmış ancak şu an koleksiyonun sahibi olan Müjgan Pulcuoğlu vicdani el vermediği için koleksiyonu satmamış. Bakımı ve kontrolü zor bir koleksiyon. Şimdi biz de Oktay Pulcuoğlu'nun 22'nci ölüm yıldönümünde bu sergiye hayat vermek istedik. Açacağımız sergi 15-20 gün boyunca açık kalacak" dedi.

Serginin herkese açık olduğunu ve ücretsiz olarak gezilebileceğinin altını çizen Demirel, "Eğer kıymetini bilecek biri çıkarsa yada bir müze talip olursa değerlendirilebilir. Keşke Manisa'da bir etnografya müzesi açılabilse, keşke bu koleksiyon da oraya aktarılabilse. Bir daha böyle bir koleksiyon toplanamaz. 100 parçadan ve 7 yöreden oluşuyor. En ufak aksesuarı bile paha biçilemez. Sare Dikim Evi sahibi Raşide Kuyumcu tarafından bakımlar gerçekleştiriliyor. Kendisi aynı zamanda derneğimizin üyesidir. Sergimiz herkese açık. Ancak biz özellikle okullarımızın bu sergiyi gezmelerini istiyoruz. Yeni nesillerimiz bu giysilere tanık olsun istiyoruz. Çünkü böyle bir koleksiyon bir daha bir araya gelemez" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel El Ele Verip Birlikte Yürüyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement