Erdek'te "Tarla Okulu" - Son Dakika
Yerel

Erdek'te "Tarla Okulu"

Erdek\'te "Tarla Okulu"

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "tarla okulu" projesi eğitimleri İlhan Mahallesi'nde başladı.

10.05.2014 12:15

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "tarla okulu" projesi eğitimleri İlhan Mahallesi'nde başladı.

İlçe Tarım Müdürlüğü Personeli tarafından pilot bölge olarak seçilen İlhan Mahallesi'nde başlayan eğitimde, üretimde nitelik ve niceliği arttıracak unsurlar anlatılıyor. Tarla ve seralarda İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hayrullah Işıktaş tarafından verilen eğitimler çiftçilerden ilgi gördü. Ayrıca zeytinde halkalı leke hastalığı, zeytin güvesi ve mücadele yöntemleri anlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erdek Tarım İlçe Müdürü Murat Yazar, düzenlenen zeytin-tarla okulu eğitimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Özellikle bölgemizde zeytin tarımı yoğun. Zeytin üreticilerinin eğitimlerine yeni bir vizyon kazandırmak için bakanlığımızca 'tarla okulu' projesi başlatıldı. Müdürlük olarak zeytin tarla okulunu uygulamaya koyduk. Bilhassa genç çiftçi nüfusumuzun başka yerlere göç etmelerini engellemek ve onları kendi tarlasının uzmanı yaparak ekonomiyi canlandırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra üretimde verimliliği ve kaliteyi artırarak yönetim becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdek'te 'Tarla Okulu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement