Erdemlili Bin 500 Çiftçi Tarım Fuarını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Erdemlili Bin 500 Çiftçi Tarım Fuarını Gezdi

Erdemlili Bin 500 Çiftçi Tarım Fuarını Gezdi

Erdemli Ziraat Odası, 10 belde ve 49 köyden yaklaşık bin 500 çiftçiye, bu yıl 8.'si düzenlenen Mersin Uluslararası Tarım Fuarı'nı gezdirdi.

02.03.2013 16:39

Erdemli Ziraat Odası, 10 belde ve 49 köyden yaklaşık bin 500 çiftçiye, bu yıl 8.'si düzenlenen Mersin Uluslararası Tarım Fuarı'nı gezdirdi.

Köy muhtarları ve çiftçilerle birlikte fuarı gezen Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek'e teşekkür ederek, Erdemli standını çok beğendiklerini söyledi.

Erdemli Ziraat Odası ile Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nın birlikte açtığı Erdemli standını inceleyen Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, "Erdemli ilçemiz Mersinimizin meyve ve sebze çeşitliliği bakımından en zengin ilçesi konumunda. Erdemlimizde başta limon olmak üzere son yıllarda

kivi ve avokado üretiminde yapılmaya başlandı. Bugünlerde çiftçimizin yüzü gülüyor, fiyatlar iyi gidiyor. Salkım domates halde 3 lira civarında, diğer tür domatesler ise 1,5 lira, limon 1 lira civarında. Çiftçilerimiz üretim için sabah akşam çalışıp alın teri döküyor. Bu emeklerinin karşılığının olması lazım. Tüketicilerimiz bu fiyatları pahalı gibi görmesinler. Şüphesiz burada bir emek var ve karşılığının olması gerekiyor" dedi.

Erdemli'nin temel geçim kaynağının tarım olduğunu anlatan Kaymakam İbrahim Özefe ise, "Dolayısıyla Erdemli ülkemizde marka olabilecek ürünlerin üretildiği bir yer.

Ortalama 400 bin ton limon üretimiyle, Türkiye limon üretiminin yüzde 65'lik kısmı Erdemli'de gerçekleşiyor. Limonumuz dünyada bir marka. İlçemizde üretilen limonun lezzeti ve kalitesi diğer yerlerde üretilene kıyasla çok daha fazla. Yine aynı şekilde yıllık domates üretimimiz 400 bin ton civarında. İhracata dönük üretimde ve örtü altı üretimde ciddi ve kaliteli üretimiyle Erdemli ülkemizin ön plana çakan yörelerinden biridir" diye konuştu.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ise yöre insanının görmeyince inanmadığını belirterek, "Çiftçimizin ufkunun açılması,

yenilikleri görmesi, tanıması amacıyla bugün 10 belde ve 49 köyümüzden yaklaşık bin 500 çiftçimize CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki Tarım Fuarı'nı gezdirdik. Bu gezinin Erdemli tarımının geleceği açısından son derece faydalı olacağı inancındayız" dedi.

Konuşmaların ardından Erdemli'de yılın çiftçisi seçilen Durhasan Yıldırım'a teşekkür belgesi ve katıldığı muz yetiştiriciliği kursunun sertifikası da verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemlili Bin 500 Çiftçi Tarım Fuarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement