Erdoğan Fırçaladı, Eğilmez Teşekkür Etti - Son Dakika
Yerel

Erdoğan Fırçaladı, Eğilmez Teşekkür Etti

Erdoğan Fırçaladı, Eğilmez Teşekkür Etti

AK Parti'nin Urfa mitinginde Başbakan Erdoğan'ın fırça atıp azarladığı polise AK Parti İl Başkanı Eğilmez emeklerinden dolayı teşekkür etti.

11.03.2014 14:53

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin Urfa'da yaptığı mitinge katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Urfa tarihinin en büyük mitingini gerçekleştirdiklerini kaydeden Eğilmez, mitinge 150 binle 200 bin arasında bir katılımın olduğunu söyledi. Tüm AK Parti teşkilatını kutlayan Eğilmez, miting esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın azarladığı polise de teşekkür etti. Eğilmez, "Bildiğiniz üzere dün Şanlıurfa'da başbakanımız, genel başkanımızın katılımıyla Urfa tarihinin en kalabalık, en büyük ve en muhteşem mitingini gerçekleştirdik. Bu miting sadece bizim değil herkesin söylediği gibi Urfa tarihinin en büyük mitingi oldu. Başta bu mitinge katılan hemşerilerimize, tüm Urfalı'lara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten yüzümüzü ak ettiler. Burada binlerce kere Şanlıurfalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Yine bu mitingin organizasyonunda günlerdir emek veren il teşkilatımıza, ilçe teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı bir miting, bir organizasyon ve bu organizasyonda emeği geçen teşkilat mensubu arkadaşlara ben hepsine teker teker, birer birer teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yine dün miting alanında görev alan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Özellikle polisimize teşekkür ediyoruz, onların da büyük emekleri oldu. Yerel medyamıza özellikle teşekkür ediyoruz. Dünkü mitingimizi tüm Şanlıurfa'ya tüm ayrıntılarıyla duyurdunuz. Bu tarihi bir mitingdi. Şanlıurfalı'nın başbakanı ne kadar sevdiği bir kez daha ortaya çıktı ve sayın başbakanımızın da Urfa'yı ne kadar sevdiği ortaya çıktı" dedi.

BİR TEŞEKKÜR DE SURUÇ'A
Başbakan Erdoğan'ının Suruç'ta katıldığı törene de değinen Eğilmez, tüm Suruçlu'lara da teşekkür etti. Eğilmez, "Suruç ilçemizde de biliyorsunuz açılış töreni vardı. Burada da yine on binlerce kişi başbakanımızı bağrına bastı. Sayın başbakanımıza olan sevgisini gösterdi. Ben burada özellikle tüm Suruçlu'lara da teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu miting bizim için çok önemliydi ve mitingde biz teşkilat olarak alnımızın akıyla çıktık. Bunun için de rabbimize şükrediyoruz. Ben bir kez daha bu mitinge emeği olan tüm teşkilat mensuplarına, katılan tüm Urfalı'lara, tüm kardeşlerimize, ablalarımıza, abilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

150 BİNLE 200 BİN ARASI
Mitinge katılan kişi sayısıyla ilgili bir soruya Eğilmez "Ortalama, milletin söylediği 150 ile 200 bin arası bir rakam diyorlar. Bizim de tahminimiz o civarda. Çünkü alan hesaplaması yapıldığında yeni yapılan Topçu Meydanı tamamen dolmuştu. Belediye kayıtlarına göre 22 dönümlük bir alan. Topçu Meydanı aslında miting alanının dışındaki bir alandı. Miting alanımız Ziraat Bankası'ndan başlayarak sahneye kadar, uzun bir alan ve burası da en az 30-40 dönümlük bir alan. Dolayısıyla bunu hesaba kattığımızda 150 ile 200 bin arası bir katılım olduğu söylendi. Polis rakamları da bu civarda bir rakam" diye yanıtladı.

'BU KADAR KATILIM OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK'
Mitinge katılımın beklentilerinin çok üstünde olduğunu vurgulayan Eğilmez sözlerini şöyle tamamladı: "Arkadaşlarımız Şanlıurfalı'ları mitinge davet ettiğinde biz geri dönüşümlerde hep şunu gördük. İnsanlarımızın bu günü beklediğini herkes söyledi. Bütün arkadaşlarımız bize şunu söylüyordu: Urfalı'lar bu günü bekliyor. Başbakanın gelişini bekliyor. Çünkü bütün Urfalı'lar ferasetleriyle olanların hepsini görüyorlar. Dolayısıyla biz büyük bir katılım bekliyorduk. Ama bu kadar bir katılım olacağını da düşünmedik. Yani onu söylememiz gerekiyor. Biz 100 bin, 120 bin civarında bir katılım olur diyorduk. Şimdiye kadarki Türkiye rekorunu kırarız diyorduk. Ama çok şükür 120 bin değil, 150 binlerin üzerinde, 200 bine yakın bir katılım oldu. Bir kez daha tüm Urfalı'lara teşekkür ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Erdoğan Fırçaladı, Eğilmez Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement