Erzin'de Termik Santralleri Protesto Mitingi - Son Dakika
Yerel

Erzin'de Termik Santralleri Protesto Mitingi

Erzin\'de Termik Santralleri Protesto Mitingi

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Aşağı Burnaz Köyü sınırlarına kurulması planlanan termik santraller, çevreciler tarafından düzenlenen miting ile protesto edildi.

15.04.2012 10:35

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Aşağı Burnaz Köyü sınırlarına kurulması planlanan termik santraller, çevreciler tarafından düzenlenen miting ile protesto edildi.

Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay'ın ilçeleri Samandağ, İskenderun ve Dörtyol'dan çok sayıda kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlendi.

"Yaşamak İçin Termik Santrallere Hayır" sloganıyla düzenlenen miting, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in de katılımıyla başladı.

Güvenlik güçlerinin tedbir aldığı mitingde Çukurova Üniversitesi Pataloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Figen Dora, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkant Ödemiş, Avukat İ.Hakkı Adalı, Ceyhan Sugözü Çevre Koruma Derneği Başkanı Kemal Özbenli, MKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Polat, termik santrallerin insan sağlığına ve çevreye vereceği zararlar hakkında konuşma yaptı.

Mitinge bazı vatandaşların üzerinde kuru kafa resmi bulunan kefenle katılmaları dikkati çekti.

Erzinli yerel sanatçı Kenan Küpeli'nin söylediği türküler eşliğinde halay çeken kalabalık olaysız dağıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzin'de Termik Santralleri Protesto Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement