Eski Gol Kralı Okan Yılmaz İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Eski Gol Kralı Okan Yılmaz İstifa Etti

Eski Gol Kralı Okan Yılmaz İstifa Etti

Süper Lig'de 2000-2011 ve 2002-2003 sezonlarında Bursaspor formasıyla iki kez gol kralı olan Okan Yılmaz, bölgesel Amatör Ligi'ndeki ekiplerden Altınova Belediyespor Teknik Direktörlüğünden istifa ettiğini açıkladı.

05.03.2013 18:55

Süper Lig'de 2000-2011 ve 2002-2003 sezonlarında Bursaspor formasıyla iki kez gol kralı olan Okan Yılmaz, bölgesel Amatör Ligi'ndeki ekiplerden Altınova Belediyespor Teknik Direktörlüğünden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, daha önce de istifa etmeyi düşündüğünü ancak takımı yarı yolda bırakmak istemediğini söyledi.

Ligde çok kötü ya da iyi diyebileceklerin bir durumda olmadıklarını belirten Yılmaz, "Bu takım en kötü ihtimal ligi 7. ya da 8. bitirir. Ben de uzun süreden beri burada çalıştım. Biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı. Yoruldum açıkçası. Belki daha önceden bırakabilirdim ancak hiçbir zaman takımı yalnız bırakmak istemedim. Yorulduğum kararını başkanımıza ve yönetici ağabeylerimize ilettim. Onlar da sağ olsunlar beni kırmayıp anlayışla karşıladılar" diye konuştu.

Yılmaz, gazetecilerin "Süper Lig, Bank Asya ya da milli takımdan teklif gelirse kabul eder misiniz-" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Futbolu geçen sene bıraktım. Teknik direktör olarak da ilk kulübüm burasıydı. Devre arasında beni 3. Lig'den bir takım istedi. Bu ekibi ihanet etmemek adına bu takımı da ben kurduğum için, oyuncuları yüz üstü bırakmamak için teklifi kabul etmedim. Bundan sonraki süreç ne olur bilmem. Altınova Belediyespor dışında başka hiçbir Bölgesel Amatör Lig takımını çalıştırmam. Ben yapı gereği daha önce takım arkadaşım olan kişinin yardımcılığını da yapamam. Yardımcılığını yapmam için benden kariyer olarak üstün olması lazım. Ben kimin yardımcılığını yaparım; Aykut Kocaman, Fatih Terim ve Şenol Güneş. Biraz da o yönden problem var. Çünkü ben yardımcılık yaptığım zaman yanımdaki teknik adam hep etkilenir. Onun için tek başıma lider pozisyonunda 3. Lig, 2. Lig, Bank Asya ya da Süper Lig olabilir. Bundan sonra hangi ligden takım çalıştıracağımı değerlendireceğim."

-İki kez gol kralı oldu-

Futbola İnegölspor'da başlayan Okan Yılmaz, daha sonra sırasıyla Bursaspor, Malatyaspor, Konyaspor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Orduspor, Panthrakikos, Belediye Vanspor, Tepecikspor ve Alanyaspor takımlarının formalarını giydi. 2000'li yılların başında birçok Avrupa takımının da transfer listesinde yer alan Okan Yılmaz, 15 kez milli takım aday kadrolarına çağrıldı. Okan Yılmaz, 2 kez U-21 ve 8 kez de (A) milli olmak üzere toplam 10 kez milli takımların formasını giydi ve bu maçlarda 5 gol attı. Futbolcu, 2000-2011 ve 2002-2003 sezonlarında Bursaspor formasıyla iki kez gol kralı oldu.

Muhabir: Erhan Erdoğan/ Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Kamuran Akkuş - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Gol Kralı Okan Yılmaz İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement