Eskişehir'de Polis Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Polis Haftası Kutlamaları

Eskişehir\'de Polis Haftası Kutlamaları

Emniyet Teşkilatı'nın 168.yıl dönümü kapsamında, geçmişten günümüze kadar Türk polisi tarafından kullanılan polis üniformalarının resmedildiği sergi ve polislerin kullandığı araç-gereçlerin yer aldığı stand Eskişehir Espark Alışveriş Merkezi'nde...

06.04.2013 19:03

Emniyet Teşkilatı'nın 168. yıl dönümü kapsamında, geçmişten günümüze kadar Türk polisi tarafından kullanılan polis üniformalarının resmedildiği sergi ve polislerin kullandığı araç-gereçlerin yer aldığı stand Eskişehir Espark Alışveriş Merkezi'nde (AVM) sergi açıldı.

Açılış töreni öncesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Polis Haftası münasebetiyle kentteki ilköğretim okulları arasında düzenlenen 'Polis' konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında birini olan Ahmet Hamdi Bayraktar İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Sevim, ikinci olan Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Gülce Kumalı ve üçüncü olan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Alper Karun, ödüllerini Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı'nın elinden aldı. Şiir dalında ilk üçe giren Ecem Öztürk, Aylin Aydın ve Emre Gökberk Kurtulmuş, kompozisyon dalında ise ilk üçe giren Keziban Özdoğan, Elif Nacar ve Afranur Gürcüoğlu ödüllerini alırken, ödül töreni sonrası protokol üyeleri sergi alanını gezdi.

Sergilerin gezilmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait tam donanımlı olay yeri inceleme aracı, trafik similatör aracı ve insansız hava aracı incelendi. Kutlama amacıyla ilk kez havalandırılan insansız hava aracı, görevli polis tarafından hakimiyeti sağlanamayarak cadde üzerinde akan trafiğin ortasındaki elektrik direğine çarptı. Çarpma sonrası parçalanan insansız hava aracının parçaları polis ekipleri tarafından toplandı.

Törene, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, Eskişehir Huzurseverler Derneği Başkanı Alaattin Çoban ve çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Polis Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement