Adıyaman'da Esnafın KOSGEB ve Kredi Sorunları Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Esnafın KOSGEB ve Kredi Sorunları Konuşuldu

Adıyaman\'da Esnafın KOSGEB ve Kredi Sorunları Konuşuldu

Adıyaman Esnaf Odaları Birliği toplantısında esnaf ve sanatkarların KOSGEB kredilerinden faydalanamaması, KOSGEB kredileri ve KOBİ'ler ele alındı.

09.11.2013 17:01  Güncelleme: 17:19

Türkiye Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, esnafların perakende alımdan toptan alıma geçecekleri bir sistem üzerinde çalışıldığını ve en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

Adıyaman Esnaf Odaları Birliği tarafından esnafın sorunlarının konuşulduğu toplantıya AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, KOSGEB Adıyaman Müdürü Adnan Akyüz, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman, çeşitli oda başkanları ve esnaf katıldı. Toplantıda, Adıyaman'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların KOSGEB kredilerinden yeterince faydalanamaması, KOSGEB kredileri ile KOBİ'lerin esnaf ve sanatkarlar açısındaki önemi anlatıldı.

Açılış konuşmasını yapan Esnaf Odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman, KOSGEB'in kredi paylaşmasında Adıyaman'ın yeteri derecede faydalanmadığına dikkat çekerek, Cansuyu kredisine 350 talep var iken sadece 27 kişinin faydalandığını söyledi.

KOSGEB Müdürü Adnan Akyüz ise, KOSGEB'in KOBİ'lerin desteklenmesi hususunda önemli görevler yaptığını, 2011 yılında 140 bin TL, 2012 yılında 593 bin, 2013 yılının Ekim ayına kadar ise 690 bin TL destek sağladığını söyledi.

Türkiye Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, esnafların ülkenin kalkınmasında ve ekonominin omurgasını oluşturduğunu belirterek, KOBİ'ler ve esnafın kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Taner Aksel, yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını ve esnafın perakende alış yerine toptan alışveriş ile daha karlı çıkacağını kaydederek, "İş kollarına göre sürekli alımlar var. Biz bu alımları 81 ilindeki 3 milyon esnafın toplu alımını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Örneğin bir lokanta perakende olarak pirinç aldığında pahalı olur. Biz lokantacıların toplu halde toptan pirinç alabilecekleri bir sistem kuracağız" dedi.

AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş ise, Halk Bankası ve KOSGEB'in önemli bir kuruluş olduğunu dile getirerek, "Güçlü bir demokrasi güçlü ekonomiden geçer. Güçlü ekonomi güçlü demokrasiyi getirir. Toplumun bütün kesimlerinin ekonomide bulunması lazım. Esnafımızın güçlü kılınması ekonominin merkezinde gerekiyor. Türkiye'nin kendi coğrafyasında ve uluslararası alanda güçlü olması isteniyorsa esnafımızın, KOBİ'mizin güçlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından esnaf, krediler konusunda sorunlarını dile getirirken, toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Esnafın KOSGEB ve Kredi Sorunları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement