Fethiyeliler, Ölüdeniz Plajları İçin Eylem Planlıyor - Son Dakika
Yerel

Fethiyeliler, Ölüdeniz Plajları İçin Eylem Planlıyor

Fethiyeliler, Ölüdeniz Plajları İçin Eylem Planlıyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği toplantıda Ölüdeniz Plajlarının özel bir şirkete ihalede edilmesine karşılık eylem yapacaklarını açıkladı.

26.06.2014 17:40

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği toplantıda Ölüdeniz Plajlarının özel bir şirkete ihalede edilmesine karşılık eylem yapacaklarını açıkladı.

Çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda konuşan Fethiye belediye başkanı Behçet Saatcı, "Bizim ihaleye alan bir şirketle yada MUÇEV ile bir sorunumuz yok haksız bir uygulamaya Karşı hak arayışı içindeyiz burada toplanmamızın sebebi haksız bir uygulamaya karşı hukuk arayışıdır. Türkiye de devlet varsa bu kadar çiftte standart olmaz. Adrese teslim ihalelerle bu işlerin yürüyemeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Türkiye'nin tanıtım objesi kaşıkçı elması olan Ölüdenizimizin birçok alt yapı ve üst yapı problemi varken ve bize ait değerlerden elde edilecek gelirler bu eksiklerin giderilmense harcanması gerekirken bu yaklaşımı anlamaktan güçlük çekiyoruz. Yetkililere soruyorum; Seydikemer'e gösterilen yaklaşım bizden ne için esirgeniyor? Sebep ne? Fethiye'nin ve Ölüdeniz'in suçunu bilmek istiyoruz. Bu çıkışımızın siyasetle ilgili olmadığı zaten buraya toplana arkadaşlarımızın dokularından bellidir. Bu hareket bir hak arama baş kaldırışıdır. ve bu değerler bize bırakılana kadar sürdürülecektir. Pazar günü saat 17.00'da ölüdeniz kumburnun da 10-15 bin kişi bir kez daha tepkisini de gösterecektir" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Günay Özütok, da, "Ticaret odası güç birliği olarak ihaleye girmek istedik. Ancak ihale şartnamesinde hiçbir bilgi yoktu son dakikada haberimiz oldu kumburnun da yıllardır benzer olayları gördük yıllık 200 bin TL kapı girişi bulunan Ölüdeniz de hala alt yapı için kaynak yok ticaret ve sanayi odası olarak 30 yıllık tarihi geçmişi olan turizmimizde yerinde bir tavır alınmıştır" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı da, "İhalenin çok çabuk oldu bittiye getirilerek dışarıdan bir firmaya verilmesine tepkiliyiz. İlk duyduğumuzda ihaleye katılmak istedik ancak şartnamede muammen bedel ile bazı şartlar yoktu. Kumburnu ile birlikte belcekı'ın da verildiğini duyduk Pazar günü yapılacak olan eyleme herkesi bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiyeliler, Ölüdeniz Plajları İçin Eylem Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement