Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivaline Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivaline Yoğun İlgi

Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivaline Yoğun İlgi

Yeme ve içmeye dair birçok etkinliğin yer aldığı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali yoğun ilgi gördü.

15.05.2017 14:57

Yeme ve içmeye dair birçok etkinliğin yer aldığı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali yoğun ilgi gördü.

Gurme lezzetler, sokak lezzetleri, söyleşiler, workshoplar, yarışmalar, atölyeler, konserler gibi birçok aktivitenin yer aldığı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali başladı. Zengin bir programa sahip festivalin ilk gününde gurme Ahmet Güzelyağdöken maderatörlüğünde İzmir kumrusu üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin de katıldığı söyleşide söz alan Güzelyağdöken, insanların hızlı yemesinin kendi sorunları olduğunu, hiçbir yemeğin hızlı yenmeyeceğini ifade etti.

Festivalin ikinci gününde 'Evin Ustaları Yetişiyor' isimli yemek yarışmasında birbirinden güzel lezzetler yarıştı. Program kapsamında İzmir ve Türkiye'nin önemli restoranlarında görevli şeflerden yemek sunumları da gerçekleştirecek. Turbulence Orkestrası ft Garo Mafyan konseri, etkinliğe renk katarken, ünlü gurme ve şeflerin, TV programcıları ve yazarların da yer alacağı etkinlik 17 Mayıs günü sona erecek.

Etkinliğe Hollandalı aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci Wilco Van Herpen da katılacak. 1999 yılında Türkiye'de yaşamaya başlayan Herpen, deneyimlerini festivale katılacak ziyaretçilerle paylaşacak. (AG-Y) - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivaline Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement