Gazetecilere Sağlık İndirimi - Son Dakika
Yerel

Gazetecilere Sağlık İndirimi

Gazetecilere Sağlık İndirimi

Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği’nin şahsi çabaları ve girişimleri sonucunda özel bir hastane ile sağlık protokolü imzalandı.

11.06.2014 18:59

Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği'nin şahsi çabaları ve girişimleri sonucunda özel bir hastane ile sağlık protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle basın emekçileri sağlık hizmetlerinden daha uygun fiyatlarla faydalanabilecek.

Özel Tam-Med Hastanesi ile Basın Emekçiler Derneği tarafından yapılan anlaşmaya göre, Gaziantep'te görev yapan gazeteciler arasında ayrım yapılmaksızın, basın kartı taşıyan gazeteciler bu sağlık indiriminden yaralanacak. Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği Genel Başkanı Salih Dayıoğlu ve Tam-Med Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram tarafından imzalanan anlaşma Temmuz ayından sonra geçerli olacak.

ANLAŞMA SAĞLANAN MADDELER

TAM-MED Hastanesi olarak basın kartı taşıyan sosyal güvencesi olan basın mensuplarına sadece muayenelerden (tahlil ya da tetkik istenmeyen hastalar) devletin almış olduğu katkı payı (ki şu anda 12 TL'dir) dışında herhangi bir ücret alınmayacaktır. Emekli olanların maaşlarından kesilecektir.

Tahlil istenen hastalardan ( laboratuar, röntgen, MRI) gibi tetkiklerde mevcut alınan fark ücretlerden yüzde 50 indirim yapılacak.

Basın kimliği sahibi olan ve hastanede yatılı tedavi gören ve ameliyat olması halinde basın mensubunun oda ücret fiyatında ya da ameliyatlardan alınan farklardan yüzde 50 indirim sağlanacaktır.

Sosyal güvencesi olmayan ve basın kimliği taşıyan gazetecilerden de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tespit ettiği fiyat tarifesi üzerinden fiyatlandırma yapılacaktır. Muayeneler EK-9 Tahliller EK-8 den fiyatlandırılacaktır.

Devletin almış olduğu 12 liralık katkı payını her hastanın ödemesi zorunludur. Emeklilerin maaşından kesilecektir.

Bu avantajlar sadece basın kartı sahibi kişi için geçerlidir. Yakınları için geçerli değildir.

Sözleşme 01-07-.2014 tarihinden itibaren bir yıllık süre için geçerli olacaktır. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilere Sağlık İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement