Geka'dan Yörük Köyü Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Geka'dan Yörük Köyü Projesine Destek

Geka\'dan Yörük Köyü Projesine Destek

Proje koordinatörlüğünü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın yürüttüğü Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği ortaklığı ile hazırlanan ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de iştirakçisi olduğu Yörük Köyü Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

07.09.2015 18:28

Proje koordinatörlüğünü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)'nın yürüttüğü Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği ortaklığı ile hazırlanan ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de iştirakçisi olduğu Yörük Köyü Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'ndan destek almaya hak kazandı. Projenin imza töreni MUTSO salonunda GEKA ve proje ortakları arasında imzalandı.

İmza törenine Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Menteşe Belediye Başkanı

Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan, Güney Ege

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Proje imza töreninde konuşan Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, "Projenin kültür turizmine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu projede kurumların bir araya gelip ortaklaşa hareket etmeleri çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedim.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın Projenin Koordinatörlüğünü yaptığını belirterek, "2015 yılı GEKA Mali Destek Teklif çağrısına Aydın, Denizli ve Muğla'dan olmak üzere Alternatif Turizm programına 114 adet proje teklifi sunulmuş olup; Bağımsız Denetçiler tarafından 36 proje geçer not aldı. Yörük Köyü Projemiz, en yüksek puanla ilk sıraya yerleşerek hibe desteğini almaya hak kazandı. Projenin en önemli özelliklerinden biri ortak hareket etmemiz. Proje ilimiz ve ilçemiz için bir kazanç. Alternatif Turizm bakımından çok önemli bir adım atıldı" dedi.

Proje Ortaklarından Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, "Projenin ne kadar önemli olduğunu bugün sahip çıkılması ile daha iyi anlıyoruz. Muğla'da bir ilk olan projenin, diğer illere ve derneklere ışık tutacağına inanıyorum" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe'nin tarihi yapıları, hanları, hamamları ve üniversitesiyle başlı başına bir kültür kenti olduğunu belirterek "Son yıllarda cazibe merkezi haline gelen ilçemiz Menteşemizin, Yörük Köyü Projesi ile çıtasını yükselteceğine inanıyorum. Çok önemli bir adım olarak gördüğüm Yörük Köyü Projesinin Muğla'mıza ve Menteşe'mize hayırlı olmasını diliyor, proje ortağı olmaktan ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Projede emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Projeye hibe desteği sağlayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA olarak hedeflerinden birisinin Muğla'da turizmin çeşitlendirilmesini sağlamak, turizme katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Alata, "Bu anlamda Yörük Köyü Projesi çok önemli bir proje. Proje Muğla'ya çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Bundan sonra da işbirliği içerisinde, güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İmza protokolü proje ortakları arasında imzalandı. Yörük Köyü Projesi Akçaova Köyü 2181 parselde hazineden MUTSO'ya 30 yıllığına tahsis edilen yaklaşık 83.000 m² alanda Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı Projesinin yanında yer alacak. Proje için 800 bin TL olarak tahmini bütçe belirlenmiş olup, GEKA'nin hibe desteği % 75 oranında (600 bin TL) hibe desteği sağlanması hedefleniyor. Bağımsız denetçiler tarafından revize edilen toplam bütçe 760 bin TL, destek miktarı 570 bin 112,50 TL olarak belirlendi. Projeye Muğla Ticaret ve Sanayi Odası; 71 bin 264,06 TL, Muğla Büyükşehir Belediyesi; 71 bin 264,06 TL, Menteşe Belediyesi; 47 bin 509,37 TL ve GEKA Hibe Desteği ise 570 bin 112,50 TL. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geka'dan Yörük Köyü Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement