Genç Demokrasi Ordusu" Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Genç Demokrasi Ordusu" Projesi Tamamlandı

Genç Demokrasi Ordusu" Projesi Tamamlandı

2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen ‘Genç Demokrasi Ordusu’ projesi kapanış töreni yapıldı.

25.06.2014 13:15

2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen 'Genç Demokrasi Ordusu' projesi kapanış töreni yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Genç Demokrasi Ordusu' projesi kapanış töreninde bir konuşma yapan Ordu Vali Yardımcısı Engin Avcı, "1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin başvuru sahibi olduğu 'Genç Demokrasi Ordu'su projesinde amaç, ülkemizdeki özürlü gençlerimizi, genç kadınlarımızı ve dezavantajlı konumda olan gençleri kendileri ile tüm toplum kesimlerini ilgilendiren yerel ya da ulusal düzeydeki karar alma süreçlerine katılımını ve aktif vatandaşlık bilinçlerini geliştirmektir" dedi.

Ordu'daki 13-30 yaşları arasındaki 400 gence 700 saat eğitim verildiğini, Ankara'da 4 günlük yerinde inceleme ziyareti yapıldığını söyleyen Engin Avcı, "Genç kadınlarımız, özürlü gençlerimiz ve dezavantajlı gençlerin; önlerindeki engelleri aşmalarında daha güçlü toplum ve daha güçlü devlet olma yolunda yol göstermek ve yardımcı olmak; girişimcilik ruhunun geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, kendine olan özgüvenin pekiştirilmesi ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, gençlerin karar alma sürecine etkin katılımını sağlamayı teşvik edilmesi, gençlerin topluma kazandırılması ve hareketliliğinin artırılması projenin özel amaçları arasında yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Programda, proje ortaklarından Sakatlar Derneği Üyesi ve Proje katılımcısı Aykut Bayram ile Fatma Çakır, 'Genç Demokrasi Ordusu' projesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Proje katılımcıları, Ankara'ya giderek Sayıştay, Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, TBMM, AB Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliğine ziyaretler gerçekleştirildiğini ve bu kurumların işleyişi ile ilgili brifing aldıklarını söyleyerek, teşekkürlerini sundular.

Genç Demokrasi Ordusu Projesi kapanış töreni konuşmaların ardından projeye katılan gençlere belgelerinin verilmesi ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Demokrasi Ordusu' Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement