Genç Memur-sen'den "Kitap Okuma Eylemi" - Son Dakika
Yerel

Genç Memur-sen'den "Kitap Okuma Eylemi"

Genç Memur-sen\'den "Kitap Okuma Eylemi"

Genç Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından “Okumadığın gün karanlıktasın” sloganı ile “Kitap Okuma Eylemi” düzenlendi.

03.04.2015 15:53

Genç Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından "Okumadığın gün karanlıktasın" sloganı ile "Kitap Okuma Eylemi" düzenlendi.

Soykan Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Genç Memur-Sen üyeleri ile Memur-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Burada bir açıklama yapan Genç Memur-Sen Üniversite Komisyon Başkanı Ömer Faruk Ceylan, şiddet ve kavgadan başka çağıracak bir davası olmayanlara karşı okuma eylemi yaptıklarını söyledi.

Üniversitelerin ilim ve irfan yuvaları olduğunu belirten Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm farklılıklarımıza rağmen şiddete karşı bir olduğumuzu haykırmak için toplandık. Üniversite gençliğini birbirine düşürmek, şiddet ve terör dalgasını ülkenin tüm üniversitelerine yaymak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı ortak bir ses vermek için, bu konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz. Eski Türkiye sevdalılarının karanlık planını bozmak için buradayız. Ülkeyi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırarak ve dengeleri bozarak kavgadan rant sağlamak isteyenlere tepkimizi göstermek için buradayız. Gençlerin karanlık odalarda projelendirilen oyunlara kapılmayacağını haykırmak için buradayız."

"Tüm provokasyonlara rağmen soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız" diyen Ceylan, "Üniversitelerimiz yakanların yıkanların değil, ilmin peşinde koşan çağın şuurlu gençliğin yuvasıdır, demek için buradayız. ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit edenleri kınamak için buradayız. Bugün 'meydanlardayız' çünkü gençliğin içine düşürülmek istendiği tuzağa karşı gençlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi 'Kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya' davet ediyoruz. 'Ey genç adam! Okumadığın gün karanlıktasın' düşüncesini hayatımızın merkezine alarak, çevreye ve insanlara zarar vermeden de bir eylemin yapılabileceğini göstermek için bugün meydanlara indik" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Memur-sen'den 'Kitap Okuma Eylemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement