"Köyde Bir Metre Yolun Olsun" - Son Dakika
Yerel

"Köyde Bir Metre Yolun Olsun"

"Köyde Bir Metre Yolun Olsun"

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, 'Senin de köyde bir metre yolun olsun' kampanyası kapsamında köy muhtarları ile toplantı yaptı.

10.09.2013 15:37  Güncelleme: 16:25

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, köy muhtarları ile toplantı yaptı.

Görele Muhtarlar Derneği'nde toplanan köy muhtarlarına konuşan Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Giresun Valiliği tarafından başlatılan "Senin de Köyünde bir Metre Yolun Olsun" kampanyasının devam ettiğini ve 2013 yılı sonunda sona ereceğini söyledi.

Kampanya hakkında bilgi veren Kılıçarslan, şöyle konuştu: "Şu an bize gelen ödeneklerle Görele'deki yol sorununun çözümlenmesi çok uzun zaman alacaktır. Bu uzun süreyi kısaltmanın tek yolu, köylülerin ve köy dışında yaşayan gurbetçilerin katkılarını almak. Bu noktada burada yaşayan köylü vatandaş ister verir ister vermez. Kesinlikle bir zorlama yoktur. Bu iş gönüllülük işidir. Bu gönüllülük esası doğrultusunda yardım toplanacak. Dediğim gibi Görele, Bulancak'tan sonra her ne kadar en büyük ilçe biziz diyorsa Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun projesi kapsamında en sonuncu sırada yer alan ilçelerden biri. Gelin Devlet vatandaş işbirliği ile bir şeyler yapalım"

Kılıçarslan, ilçede 48 köy bulunduğunu ve bu köylerin aynı anda hizmet almasının mümkün olmadığını söyledi. Köy muhtarlarıyla birlikte acil olan köylerden başlayarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Kılıçarslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet senin yolunu suyunu mutlaka yapacak ama 20 sene ya da 50 sene sonramı sıra gelecek bu belli değil. Ama sırası gelince mutlaka devlet yapar. Sloganımızın adı neydi 'Senin de Köyünde bir Metre Yolun Olsun' genelgesi kapsamında en az 30 bin lira idi ama şimdi ne kadar verilirse bir o kadar da İl Özel İdaresinden katkı sağlanacaktır. Bu çalışmamızı 2013 yılının sonunu beklemeden yapmamız gerekir yoksa 2013 yılı sonunda toplanan para kadar hizmet geleceğini unutmamanızı isterim. Yapacağımız çalışma üç ay içindedir" - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Köyde Bir Metre Yolun Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement