Gkv'liler 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' ile Güldü - Son Dakika
Yerel

Gkv'liler 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' ile Güldü

Gkv\'liler \'Hisseli Harikalar Kumpanyası\' ile Güldü

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen tiyatro gösterileri kapsamında Hisseli Harikalar Kumpanyası sahnelendi.

24.05.2012 11:24

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen tiyatro gösterileri kapsamında Hisseli Harikalar Kumpanyası sahnelendi.

GKV Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri tarafından sahneye konan Hisseli Harikalar Kumpanyası ile izleyici rekoru kırıldı. GKV Özel Liseleri Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerinden Vildan Baloğlu, M. Nermin Esen ve Esin Alpdoğan tarafından hazırlanan oyunu Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Eşi Nazan Ata, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetli izledi. Oyun öncesi bir konuşma yapan Yrd. Doç. Atanur Vergili, GKV'liler için kültür ve sanatın önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, "Tiyatro tarih boyunca insanlığın var olduğu her yerde karşımıza çıkan çok önemli bir kültür mirasıdır. Hayal gücünün sınırsız hareket ve seslerle anlatımı olan tiyatro, uygarlık birikimi kültür ve eğitimin bütünleyici unsurudur ve bireylere olumlu duygular yaşatarak onları birbirlerine yaklaştırır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda öğrencilerimizi, bireysel ve toplumsal gelişime birçok katkısı bulunan güzel sanatların çok yönlü alanı tiyatroyla ilgilenmeye özendirmekteyiz" dedi.

Yıl içinde gerçekleştirdikleri çok sayıda tiyatro çalışmasıyla öğrencilerine toplum önüne çıkma ve toplu çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Vergili, "Kurucumuz Cemil Alevli, GKV Özel Okulları'nın temel misyonunu, Türkçemizi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan, güzel sanatlara ilgi duyan, sosyal yönü güçlü, çağdaş öğrenciler yetiştirmek olarak belirlemiştir. Bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla, eğitim programlarımızı çok zengin sanat, müzik, edebiyat, spor ve sosyal sorumluluk etkinlikleri ve proje çalışmalarıyla destekliyoruz. Bu kapsamda çeşitli seçkin Türkçe ve İngilizce tiyatro eserlerini sahneleyerek öğrencilerimizin tiyatro yeteneklerini velilerimizle birlikte gururla izlemekteyiz" diye konuştu.

"Bu sanat gösterilerimizden birisi olan Türkçe tiyatro etkinliğimizde bu akşam, Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, Türkiye'de 600'den fazla kez sahnelenen ve Broadway'de oynanan ilk Türk müzikali olan 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' adlı eser sahnelenmiştir" diyen Atanur Vergili, "Böylesi büyük bir etkinlik için her türlü desteği vererek bizi yüreklendiren, yaşamlarını bu kente ve eğitime adayan, sevgi ve hoşgörüleriyle bize daima öncülük yapan değerli Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Ersoy'a en içten teşekkürlerimizi arz ederim. Oyunun sahnelenmesindeki özverili gayretleri için lise müdürümüz Fevzi Beşe'ye, değerli tiyatro kulübü öğretmenlerimiz Vildan Baloğlu, Nermin Esen, Esin Alpdoğan, müzik öğretmenlerimiz Mehmet Serçeler ve Fatih Canbolat'a, görsel sanatlar öğretmenlerimiz Hayal Bazoğlu ve Banu Demirdağ'a, halkla ilişkiler müdürümüz Bengü Özdede'ye, grafiker, teknisyen ve çalışanlarımıza teşekkür ederim" dedi.

GKV Özel Lisesi öğrencilerinden Barış Zeki Coşkun, Ömer Mert Yavuz, Ayşe Özge Ağca, Hazal Karadağ, Berk Gündoğdu, Selenay Akar, Ökkeş Kılıç Yılmaz, Nurseda Cıngısız, Metin Murat Tokdemir, Buse Aşnük, Ferhat Bozkurt, Nazlı Çelikel, Betigül Yılmaz, Beste Kayaalp, Müge Emre, Deren Durucu ve Beyza Öztüzün'ün rol aldığı, dekorlarının GKV'li öğretmenlerden Hayal Bazoğlu, Banu Demirdağ ve Ahmet Öz'ün yaptığı, teknik ekipte Erhan Çağlı, Mustafa Özbal, ve Mehmet Keçe'nin görev aldığı, Kadir Taşçılar ve Endam Arslan'ın yardımcı teknik destek olarak görev aldığı, müziklerin Mehmet Serçeler tarafından ayarlandığı oyunda, izleyenler zevkli dakikalar geçirdi. Oyunda Anadolu'da çadır, tiyatro geleneğini sürdüren Hisseli Harikalar Kumpanyası Tiyatrosu'nun assolistinin görevinden ayrılmasının ardından panik yaşayan ekibin yeni bir assolist arayışı, buldukları assoliste köy ağasının aşık olmasıyla gelişen olaylar trajikomik bir şekilde sahneye yansıtılıyor. İki perdelik oyunun sonunda izleyiciler dakikalarca oyuncuları ayakta alkışlarken, gecenin anısına GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili, oyuna katkı sağlayan öğretmen ve öğrencileri çiçek vererek kutladı. Oyunun 25 Mayıs Cuma günü İçel Koleji tarafından Mersin'de düzenlenen tiyatro şenliğinde tekrar sahneleneceği bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv'liler 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' ile Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement