Gönüllü Turizm Elçileri Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Turizm Elçileri Yetiştirilecek

Gönüllü Turizm Elçileri Yetiştirilecek

Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Şehrim Benim Evim Projesi’ çerçevesinde 40 öğrenci turizm elçisi olarak yetiştirilecek.

11.02.2015 14:58

Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Şehrim Benim Evim Projesi' çerçevesinde 40 öğrenci turizm elçisi olarak yetiştirilecek. Manisa'ya gelen misafirlere rehberlik edecek öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel değerlerini ilk olarak 475'inci Uluslararası Mesir Festivali'nde tanıtacak.

Şehzadeler Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Manisa'nın turizmine katkı sağlamak amacıyla ortak bir projeye imza attı. 'Şehrim Benim Evim Gönüllü Turizm Elçileri Projesi' Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hayata geçirildi. Proje tanıtım toplantısına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Ramis Şiyak, Hayırsever Nihal Akçura, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat, gönüllü turizm elçileri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Gökçe, "Amacımız Manisa'mızın milli ve manevi değerlerini, tarihini, sosyo-ekonomik kültürünü en iyi şekilde tanıtarak, gelecek nesillere aktarmalarını sağlamak. Gönüllü turizm elçileri ile birlikte Manisa'mızı en şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda desteklerini esirgemeyen proje paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHZADELER'İ TURİZMDE MARKA YAPMALIYIZ"

Şehzadeler ilçesinin tarihi değerler bakımdan çok zengin olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Biz bir tarih şehrinde, Şehzadeler şehri olan Manisa'da yaşıyoruz. Bu şehrin en önemli dinamiklerinin başında, turizmde marka olmayı hak edecek yeterli değere sahip olması yatıyor. Öyleyse bu değerlerimizden istifade edebilmeliyiz. Özellikle benim hizmetkarı olduğu Şehzadeler ilçesi bu açıdan çok zengin. Birçok tarihi eserimiz, kültürel değerlerimiz bizim sınırlarımız içerisinde. Bu nedenle turizmde marka olabilmeliyiz. Bu noktada şehrimizi çok iyi tanımamız gerekiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin bir turizm elçisi olması gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğümüzle ortaklaşa hazırlanan çalışmamıza bugün başlıyoruz" diye konuştu.

TURİZM ELÇİLİĞİ İLKOKULDA BAŞLAYACAK

İlkokul öğrencileri için rehber kitapçığı hazırladıklarını belirten Başkan Çelik, "İlköğretim öğrencilerimiz için resimli, güzel bir rehber kitapçığı hazırlıyoruz. Bir ilkokul öğrencisinin misafirine Manisa'yı tanıtması gerekiyor. Gençlerimiz nasıl bir şehirde yaşadıklarını bilmeli, gelen insanlara şehirlerini, tarihlerini, medeniyetlerini anlatabilmeli. Bu toprakları bize miras bırakanlar öyle bir anlayışla yaşamışlar ki, bize insanlık mesajı bırakmışlar. Bu proje başlangıç olarak son derece önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa için turizm olgusunun çok önemli olduğun dikkat çeken Vali Erdoğan Bektaş ise, gönüllü turizm elçilerine başarılar diledi. Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat ve AR-GE Birimi Koordinatörlüğünde hazırlanan proje kapsamında 40 öğrencinin gönüllü turizm elçisi olarak yetiştirileceği belirtildi. Projenin ana ortağı olan Şehzadeler Belediyesi ise, öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük destek sağlayacak. Öğrenciler ilk rehberlik hizmetlerini, 475. Uluslararası Mesir Festivali'nde gerçekleştirilecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllü Turizm Elçileri Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement