Görme ve İşitme Engelliler Okullarında Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Görme ve İşitme Engelliler Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Görme ve İşitme Engelliler Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde engelli öğrencilere yönelik özel eğitim veren Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu ile Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadılar.

03.06.2016 16:11

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde engelli öğrencilere yönelik özel eğitim veren Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu ile Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadılar.

Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulundan 5, ilkokuldan 2, Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden ise mezun olan 19 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. İki okulun mezuniyet töreni, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Kep giyme ve mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra programın açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş tarafından yapıldı. Memiş konuşmasında, "Bugün burada Gelibolu'da Özel Eğitim öğrencilerimiz için düzenlediğimiz mezuniyet töreninde bir araya geldik. Okullarımızda okuyan öğrencilerimizin eğitim-öğretim görmelerinde, yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmen, yönetici ve çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve başarılar diliyorum" dedi.

Memiş'in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Özel eğitim okullarında okuyan öğrencilerimizin mezuniyet törenlerinde yanlarında olmaktan çok mutluyum. Ben Gelibolu'ya 1 yıldır çok gelmek istiyordum. Hatta geçtiğimiz yıl Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin geçirdiği kaza sonrası öğrencilerimizle İstanbul'da görüşme şansım olmuştu. O kötü ve kara günlerinde yanında olduktan sonra bugün bu mutlu günlerinde de beraber olabildiğim için sevinçliyim. Geçtiğimiz yıl yaşadıkları kazada öğretmen ve arkadaşlarını kaybeden öğrencilerimize sabırlar hayatlarını kaybedenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler özel öğretim okullarımızın kalitesini yükseltmek, engelli öğrencilerimizin daha iyi şartlarda okuyabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim uzun bir yoldur, bu uzun yolun ilk basamağını bugün tamamlayan öğrencilerimize yeni yaşamlarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu, Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin hazırlayıp sundukları şiir, müzik dinletisi ve monolog gösterileri programa katılanlar tarafından beğeniyle izlendi. Öğrencilerin gösterilerinin sunulmasından sonra üstün başarı ve iftihar belgeleri, mezun olan öğrencilere mezuniyet ve başarı belgeleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Karabay ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Eligül tarafından verildi.

Ardından Özel Eğitim Okulları'nda eğitim gören öğrenciler arasında 2015-2016 eğitim öğretim yılını birincilikle bitiren Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu birincisi Emircan Koç, ortaokul birincisi Rümeysa Ötü, ve Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi birincisi Muhammed Ali Çapkın tarafından mezuniyet kütüğüne isimleri çakıldı. Mezuniyet programı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile son buldu. Törenlere Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Belediye başkanı Mustafa Özacar, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Daire Başkanı Turgut Bağrıaçık, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Eligül ve okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme ve İşitme Engelliler Okullarında Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement