Gümülcine Başkonsolosu'ndan Erciyes Üniversitesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gümülcine Başkonsolosu'ndan Erciyes Üniversitesine Ziyaret

Gümülcine Başkonsolosu\'ndan Erciyes Üniversitesine Ziyaret

Yunanistan Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim’i makamında ziyaret etti.

09.04.2015 14:28

Yunanistan Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Batı Trakya Türklerinin Türkiye üniversitelerinde öğrenim görebilmeleri amacıyla yapılabilecek işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkonsolos Ali Rıza Akıncı; Türk kültürünün Yunanistan sınırları içerisinde Batı Trakya Türkleri tarafından canlı bir şekilde yaşatıldığını ve oradaki Türk vatandaşların eğitim-öğrenimlerinin yine bir Türkiye üniversitesinde görmelerinin kültürel katkısının büyük olacağını ifade etti.

Başkonsolos Akıncı konuşmasında; "Batı Trakya'daki Türk gençlerin Türkiye'deki üniversitelerde eğitim almaları gerek kültür birliğinin devam etmesi gerekse buralardaki bilimsel faaliyetlerde görev almaları açısından önem arz etmektedir. Erciyes Üniversitesi Anadolu'nun ortasında medeniyetimizin değerlerini taşıyan ve her alanda yetkinliğini ispat etmiş bir üniversitedir. "Biz istiyoruz ki soydaşlarımız Anadolu'yu tanısınlar, Selçuklu eserleri yanında diğer ortak kültürel değerlerimizin yaşadığını da görsünler" dedi. Yine Erciyes Üniversitesi ile yapacağımız iş birliği sayesinde birçok gencimizi manevi değerlerinden kopmadan günümüz teknolojisiyle öğrenim görmüş olacaktır" dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim, başkonsolosun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Böyle önemli bir amaçla üniversitemize teşrif eden Başkonsolos Ali Rıza Akıncı'ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. İşbirliği için yapılacak gerekli alt yapı çalışmasının ardından bize düşen görev ne ise seve seve yerine getirmeye hazırız. Ayrıca Batı Trakya'da görev yapan müftülerimizin de üniversite öğrencilerimize konferans vermesini çok arzu ederiz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümülcine Başkonsolosu'ndan Erciyes Üniversitesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement