Gümüşhane'de Akın Akıntürk Konseri - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Akın Akıntürk Konseri

Gümüşhane\'de Akın Akıntürk Konseri

Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk, Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma günü kapsamında Gümüşhane'de konser verdi.

19.03.2013 09:16

Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma günü kapsamında Gümüşhane'de konser verdi.

Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde icra edilen programı Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, İşletme Müdürü Çetin Rıza Tanış, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık ve çok sayıda Gümüşhaneli izledi.

Türkiye'de ve dünyada ilk defa Akın Akıntürk tarafından uygulanan görüntülü konser şeklinde gerçekleşen etkinliği iki bölümde sunan Akıntürk, 'Kurtuluş' ve 'Türk Filmleri' kategorilerinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, kahramanlık türküleri ve şiirlerden oluşan eserleri yaklaşık 2 saatlik performans ile sahneye koydu.

Akıntürk, görüntülü konser tekniğinin Türkiye ve Dünya'da ilk kez kendilerinin yaptığı bir uygulama olduğunu belirterek, 1,5 yılda 125 görüntülü konser yaptıklarını, 3 klip çektiklerini ve bunu 5'e yükselteceklerini söyledi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından sanatçıya çiçek, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık tarafından da plaket takdim edildi.

Akıntürk'e sanat hayatında başarılar dileyerek, Akıntürk'ün ilerleyen günlerde daha farklı projelerle vatandaşların karşısında olacağını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Canlı, "Bugün Türk'ün dünyaya kendini gösterdiği, Türk'ün kesinlikle esir altına alınamayacağı bir günün yansıması. Yeni nesiller bunun anlamını ve manasını çok iyi bir şekilde idrak etmeli ve bilmeli. Biz kısmen de olsa bunu hatırlatabildi isek ne mutlu bize." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Akın Akıntürk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement