Güvenli Halı" Projesi - Son Dakika
Yerel

Güvenli Halı" Projesi

Güvenli Halı" Projesi

PAÜ öğrencileri, çocuk güvenliği için gelirtirdikleri projeyle çocuğun halı dışına çıktığında alarm veren sistem geliştirdi.

08.05.2014 16:48

Denizli'de üniversite öğrencileri, "Güvenli Halı" projesi ile bebeklerin halı dışına çıktığında alarm veren bir sistem geliştirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 8. Bilimsel Proje Şenliği'nde öğrenciler projelerini tanıttı. Teknokent hizmet binasında gerçekleştirilen etkinlikte Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Dilek Şen, Nuray Hergül, Cansu Yılmaz, Ayşe Saban ve Tuğba Kökduman'ın birlikte hazırladığı projede, odada anne ya da babanın bulunmadığı sırada bebeğin halının dışına çıktığı an alarm çalan proje tanıtıldı.

Proje hakkında bilgi veren Dilek Şen, özellikle çocukların balkona çıkmaları ve pencerelerden aşağı sarkmalarının önüne geçmek istedikleri için arkadaşlarıyla böyle bir projeyi geliştirdiklerini söyledi. Projenin asıl amacının çocukların güvenliği olduğunu ifade eden Şen, sistemin özelliklerini şöyle anlattı:

"Odalara 45 derecelik açılarla aynalar yerleştirdik. Odanın bir köşesinden çocuk çıktığı an sistem alarm veriyor. Bu sayede anne ya da baba odada olmadığı zamanlarda güvenlik sağlanmış oluyor. Böylece çocuğun camdan düşüp ölme ihtimali olmuyor ya da televizyon ünitesine çarpıp çocuğun üzerine düşme tehlikesi bulunmuyor. Burada biz, çocukların yüksekten düşüp ölmesini, yaralanmasını engellemek istiyoruz. Çocuğun halı dışına çıktığı anda çalışacak sistemle bu gerçekleştirilebilir diye düşünüyoruz." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güvenli Halı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement