Hafik'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Hafik'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı

Hafik\'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı

Hafik ilçesinde Arazi Toplulaştırma Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

28.10.2013 16:38

Hafik ilçesinde Arazi Toplulaştırma Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Hafik Belediyesi Toplantı Salonu'nda harita mühendisi Sema Ültan başkanlığında ilçede uygulanacak Arazi Toplulaştırma Projesi tanıtıldı ve derecelendirme komisyonu seçimi gerçekleştirildi.

Komisyon seçimi öncesi proje hakkında bilgi veren Ültan, Hafik'teki arazinin çeşitli kriterlere dayanarak sınıflara ayrılacağını ve kişiye ait arazinin mümkün olduğunca sınıflarına göre bir araya toplanacağını söyledi.

Projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü belirten Ültan, şunları kaydetti:

"Araziler toprak kalitesi, yola yakınlık, yerleşim yerine yakınlık gibi kriterlere göre 1., 2., 3. sınıf gibi derecelere ayrılacak. Hafik'in arazisi dercesine göre gruplara ayrılacak ve bu da bir haritada gösterilecek. Şimdi derecelendirme komisyonu için 1 asil ve 2 yedek olmak için çiftçilerimizin oylaması ile üye seçimi yapacağız. Arazinin bulunduğu bölgedeki köy yada mahalle muhtarı komisyonumuzun diğer bir üyesi olacak. Komisyon üyeleri arazi derecelendirmesinde görev alacak."

Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın ise "Bu projeyle ilçede güçlü bir tarımsal altyapı oluşturulacak. 2'nci aşamada da tarımsal verim artacak. Su, toprak, bilim bir araya gelecek" dedi.

Çok sayıda çiftçinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Hafik ve 17 köyün yer aldığı yaklaşık 286 bin 850 dönüm arazide toplulaştırma uygulanacağı belirtildi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hafik'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement