Hafız Öğretmenler Katılım Belgelerini Aldılar - Son Dakika
Yerel

Hafız Öğretmenler Katılım Belgelerini Aldılar

Hafız Öğretmenler Katılım Belgelerini Aldılar

Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretim Genel Müdürlüğü Tarafından düzenlenen hafızlık pekiştirme kursu başarı ile son buldu.

21.08.2015 15:35

Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretim Genel Müdürlüğü Tarafından düzenlenen hafızlık pekiştirme kursu başarı ile son buldu. Oltu Anadolu İmam Hatip lisesinde 27 Temmuz-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan Hafızlık pekiştirme kursuna Türkiye'nin dört bir yanından katılan 41 Hafız öğretmen 26 gün sonra kurs bitirme belgelerini aldılar.

Oltu Efkan Ala Kültür merkezinde düzenlenen kurs bitirme programında duygu dolu anlar yaşandı. Program Hafız Öğretmen İsmail Kirenci tarafından okunan kuranı kerim ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Oltu Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy, Türkiye'de İlk olarak bizim okulda düzenlenen Hafızlığı pekiştirme kursu bizleri ve okulumuzu son derece mutlu etti. Fedakarlık ve sabır gerektiren bir programa katılımlarından doları 41 hafız öğretmenimize tebrik eder bu programın ilçemizde yapılmasına karar veren Din öğretimi genel müdürümüz Nazif Yılmaz'a teşekkür ederim. Bir aylık bir süreçte okulumuzda kalan hafız öğretmenlere gereken ilgi ve alakayı gösteren öğretmen ve çalışan personele ayrıca teşekkür ederim. Kursun başladığı ilk günden beri maddi ve manevi desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamı ve Oltu Belediye başkanına Milli eğitim müdürümüze sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Hafız öğretmenler final gününde yarışarak programa renk kattılar. Dereceye girenler Oltu kaymakamı tarafından altınla ödüllendirirken diğer hafız öğretmenler Oltu taşı tesbih hediye edildi. Oltu Belediye Başkanı ve Oltu'daki bazı esnaflara da Hafız öğretmenlere hediye paketi takdim ettiler. Erzurum Yakutiye Kadana Camii imam hatibi Hafız Yunus Kılıç tarafından Alvarlı efe hazretlerinden okuduğu ilahi ve kasideler katılımcılar tarafından beğeni ile dinlendi. Hafız öğretmenler ise Oltu'daki misafirperverliğe dikkat çekerek gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ettiler.

Program sonunda hafız öğretmenler kendilerine gösterilen ilgi ve aladan dolayı okul müdürü Sıtkı Toksoy'a bir palet verdiler. Plaket Kaymakam M. Gökhan Zengin tarafından Toksay'a verildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hafız Öğretmenler Katılım Belgelerini Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement