Hatso Başkanvekili Erip, Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Hatso Başkanvekili Erip, Adaylığını Açıkladı

Hatso Başkanvekili Erip, Adaylığını Açıkladı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) başkanlığı seçimine, Cemal Erip adaylığını açıkladı.

16.04.2013 14:11

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) başkanlığı seçimine, Cemal Erip adaylığını açıkladı.

Erip, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki dönemdir HATSO'da yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve meclis başkanlığı görevlerinde bulunduğunu anımsattı.

Odanın yaklaşık 550 aktif üyesinin bulunduğunu kaydeden Erip, 2004 yılında göreve geldiğinde, odanın hizmet binasının bulunmadığını ve bir kuruma ait binada kirada hizmet verdiklerini anlattı.

Erip, HATSO'ya yakışacak bir hizmet binasının yapılması için 2005 yılında arsa satın alındığını ve 2011 yılında da yeni hizmet binasının temelinin atıldığını, 2013 yılında ise hizmet binasının tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

HATSO'nun gelirlerinin çok az olduğunu belirten Erip, 2011 yılında 286 bin ve 2012 yılında 304 bin lira bütçe gerçekleştiğini, bu bütçeye rağmen yaklaşık 3 milyon lira değerinde bir hizmet binasının inşa edildiğini dile getirdi.

Erip, şöyle konuştu:

"Görevdeyken Hakkari'nin sorunlarının gündeme getirilmesi için oluşturulan heyetlerle, birçok birime raporlar sunduk ve görüşmeler yaptık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Hakkari'de sınır ticaretinin geliştirilmesi, Esendere Gümrük Kapısı'nın şartlarının iyileştirilmesi ve Irak ile sınır kapılarının açılması için çok çaba harcadık. Bu amaçla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başta olmak üzere, ilgili bakanlar ve sınır valileriyle görüşmeler yaptık. 2013 yılında Irak kapılarının açılması için çok umutluyuz."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Hakkari Esendere Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarının da yapılacağı açıklayan Erip, Üzümlü ve Derecik sınır kapılarının açılması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Erip, "Turizm, madencilik, enerji, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yapılacak yatırımları destekleyeceğiz. Bu alanlarda da Hakkari'de çok büyük yatırımlar yapılabilir ve istihdam sağlanabilir" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatso Başkanvekili Erip, Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement