Hemşehri Derneklerinden Kınama - Son Dakika
Yerel

Hemşehri Derneklerinden Kınama

Hemşehri Derneklerinden Kınama

Manisa’da farklı derneklerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu, Almanya Federal Meclisi tarafından onaylanan sözde Ermeni soykırım tasarıyla ilgili açıklama yaparak Almanya’yı kınadı.

06.06.2016 15:03

Manisa'da farklı derneklerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu, Almanya Federal Meclisi tarafından onaylanan sözde Ermeni soykırım tasarıyla ilgili açıklama yaparak Almanya'yı kınadı. Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü ve Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, tasarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Devletimizin ve milletimizin dünya barışına katkı sunmak üzere milli bir duruş sergilediği dönemlerde emperyalist devletlerin hemen saldırıya geçtiğini kaydeden Çiçek, "Dünya kamuoyu yanıltmak amacıyla kullanabilecekleri ne kadar yalan varsa hayasızca kullanmakta, emperyalist politikalarını uygulamak veya uygulatmak için kendilerine alan açmaya çalışmaktadırlar. Bazı ülkelerin kendi politik çıkarları için parlamentolarından geçirerek kanunlaştırdıkları sözde Ermeni soykırımı yalanı, ne yazık ki en son, dost ve müttefik bildiğimiz Almanya Federal Meclisinde de oylanarak kabul edilmiştir. Almanya'yı bu sorumsuz karından dolayı en şiddetli şekilde kınıyoruz" dedi.

Sözde Ermeni soykırımının tarihsel bir yalan olduğunu vurgulayan Çiçek şunları söyledi:

"Müslüman Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde soykırım olarak nitelendirilebilecek herhangi bir şey yapmamıştır. Birinci Dünya Savaşı yıllarında, milleti sadıka olarak gördüğümüz Ermeniler, Osmanlı Devleti'nin yedi düvele karşı mücadele ettiği, topraklarını ve insanlarını korumaya çalıştığı yıllarda durumu fırsat bilip ayaklanarak, Ruslarla birlikte Türk milletine karşı savaşmış ve savunmasız insanlarımızı katletmişlerdir. Ortadoğu coğrafyasının ateşe verildiği bugün de ülkemiz hareket edemez hale getirilmeye çalışılmakta, politikalarını bize empoze edemeyen emperyalist devletler tekrar sözde Ermeni soykırımı yalanına sarılmaktadırlar. Manisa Hemşeri Dernekleri Platformu olarak ilan ediyoruz ki, 79 milyonluk nüfusuyla milletimiz bir bütün olarak, bu hain girişimler karşısında boyun eğmeyecek, tarihimizden ve kültürümüzden aldığımız asaletle gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya barışı ve adaleti tekrar getirmek için tarihsel sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmayacak ve doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşehri Derneklerinden Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement