Herkes Çıktı O Kaldı - Son Dakika
Yerel

Herkes Çıktı O Kaldı

Herkes Çıktı O Kaldı

Batman Belediye Başkanlığı görevini cezaevinde tamamlayan Necdet Atalay, KCK Ana Davasında tutuklu kalan tek belediye başkanı oldu.

30.06.2014 14:36

Önceki gün seçildiği halde milletvekilliği düşürülen ve Necdet Atalay ile yargılanan eski Milletvekili Hatip Dicle tahliye olurken, Necdet Atalay ile beraber 33 kişinin tutukluğu devam etti.

AVUKAT YILDIZ "SİYASİLER YETERLİ İLGİ GÖSTERMEDİ"

Aynı davadan çok sayıda tutuklunun tahliye edilmesine rağmen tutuklu bulunan Necdet Atalay'ın avukatı Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada "Yürüttüğü siyaset ile % 60 oy alan Nejdet Atalay, bu siyasi faaliyetleri yüzünden 5 yıldır tutukludur. Atalay konusunda siyasilerin yeterli ilgiyi göstermediği kanısındayım. Bilindiği üzere Atalay siyasi gerekçelerle tutuklandı. Tutuklanma nedeni siyasi engeller kalkmasına rağmen siyasi gerekçelerle tutukluluğu devam ediyor" dedi.

"HER HAFTA TAHLİYE TALEBİNDE BULUNUYORUZ"

Balyoz, Ergenekon gibi KCK'yı da kapsayan yeni yasal düzenlemelerin Kürtlere ve özellikle Necdet Atalay'a uygulanmadığını savunan ve gazetemize açıklamalarda bulunan Avukat Mustafa Yıldız,

"Her hafta tahliye dilekçesi veriyoruz. Bugün yeni bir dilekçe daha vereceğiz ve bu hafta aylık değerlendirme toplantısı olacak. Müvekkilim Necdet Atalay için son aşamaya gelindiğine inanıyoruz ve kesinlikle tutukluluk süreci hukuki değil, siyasidir" şeklinde konuştu.

"YASALAR KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR"

Aynı yasalardan Balyoz, Ergenekon gibi yüzlerce tutuklu ve hükümlünün tahliye edildiğini, Necdet Atalay'ın tutuklu olması ve halen mahkumiyet almamasına rağmen halen zindanlarda bırakıldığını belirten Avukat Mustafa Yıldız "Aziz Yıldırım kararı Aziz Yıldırım'ın gücünü gösteriyor. Söylenecek tek şey bu bence" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Herkes Çıktı O Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement