İeü Şefleri Fransa'da Yıldızların Sırrına Ulaşıyor - Son Dakika
Yerel

İeü Şefleri Fransa'da Yıldızların Sırrına Ulaşıyor

İeü Şefleri Fransa\'da Yıldızların Sırrına Ulaşıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, aşçılığın sanat olarak görüldüğü Fransa'da lezzet sırlarını, kalitelerini kanıtlayan yıldızlara sahip Fransız şeflerden öğreniyor.

02.08.2013 13:58

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, aşçılığın sanat olarak görüldüğü Fransa'da lezzet sırlarını, kalitelerini kanıtlayan yıldızlara sahip Fransız şeflerden öğreniyor. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Burhan Dikencik ve Sarp Oktay, Fransa'nın Lyon kentinde şef Joseph Viola ile çalışarak, mesleki eğitimlerine uluslararası boyut katıyor.

İEÜ Proje Koordinatörü Sırma Güven ve Marie Claire Pekin öncülüğünde gerçekleştirilen "İEÜ Michelin Yıldızlı Şeflerle Eğitim Programı" kapsamında Dikencik ve Oktay, 3 ay boyunca Fransız mutfağını tanıyacak. Dikencik ve Oktay, Fransızcalarını geliştirmelerinin yanı sıra Ege Mutfağını doğru sunum teknikleriyle de Fransız vatandaşlarına yansıtacak. Proje Koordinatörü Sırma Güven, restoran dünyasının oskarları tanımı için 'Michelin Yıldızları'nın kullanıldığını söyleyerek, öğrencilerin yıldızlı alanlarda staj yapmasının kariyerleri için büyük bir adım olduğuna dikkat çekti. Staj ile birlikte öğrencilerin hayatlarına yeni bir yön sağlandığına işaret eden Güven, "Öğrencilerimiz Michelin yıldızlı restoranlarda stajlarını yaparak, mesleki yaşamlarına yeni bir boyut katıyor. Bu nedenle gelecek yıl Fransa'da Michelin yıldızlı restoranlarda daha fazla öğrencimizin staj yapmasını sağlayacağız. Proje ortağı olarak sadece restoranlarla değil Avrupa'daki üniversite ve enstitülerle temasa geçeceğiz" dedi.

Hedeflerinin sadece öğrencilerinin Fransız mutfağını öğrenmeleri değil Ege mutfağının tanınırlığını artırmak olduğunu vurgulayan Güven, ilk Michelin Yıldızlı restoranı İzmir'den çıkarmayı istediklerini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İeü Şefleri Fransa'da Yıldızların Sırrına Ulaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement