İhsan Alyanak Ölümünün Dördüncü Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

İhsan Alyanak Ölümünün Dördüncü Yılında Anıldı

İhsan Alyanak Ölümünün Dördüncü Yılında Anıldı

İzmir'in efsane Belediye Başkanlarından İhsan Alyanak ölümünün 4.yılında önce Kokluca mezarlığındaki kabri başında, ardından da Dr.

04.03.2012 17:15

İzmir'in efsane Belediye Başkanlarından İhsan Alyanak ölümünün 4.'üncü

yılında önce Kokluca mezarlığındaki kabri başında, ardından da Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir törenle anıldı.

Konak Kent Konseyi'nin düzenlediği 'İzmir'in Efsane Başkanları'

Sempozyumları'nın ilki İhsan Alyanak için gerçekleştirildi. Sempozyuma Alyanak Ailesi, dostları, siyasette yol arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Efsane Başkan İhsan Alyanak'ın hayatının anlatıldığı kısa filmin ardından kızı Asuman Alyanak İyigün, damadı Muhsin İyigün, ortanca oğlu Okyay Alyanak, torunları Gizem Alyanak ve Umut Okan dedelerini, babalarını anlattılar. Kızı Asuman Alyanak'ın babasına yazdığı hasret ve sevgi dolu mektup ise hem kendisini hem de konukları duygulandırdı. 'İhsan Alyanak'ın ; insan, Belediye Başkanı ve Siyasetçi' kimlikleri ise dostları tarafından dile getirildi. Alynak'ın belediye başkanlığı ilklere imza attığı, İzmir için ne kadar radikal ve cesur kararlar aldığı, yaşadıkları anılar dile getirildi. Anlatılanlar kimi zaman güldürdü kimi zaman da duygulandırdı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, efsane Başkan İhsan Alyanak'ın duruşuyla, kimliğiyle İzmir'e sembol olduğunu söyledi. Vefa'nın İstanbul'da bir semt adı olmadığını, gerçek vefayı düzenledikleri anma etkinlikleri ile ortaya koyduklarını ifade eden Tartan, "İhsan Alyanak'ın belediye başkanlığı döneminde, insanlarla ilişkilerine, babacan tavırlarına, samimi davranışlarına şahit oldum. İhsan Alyanak gibi bir siyasetçinin 12 Eylül sonrası görevden alınması ve yeniden siyasete dönmemesinin de sorgulanması gerekir. Darbeler hep Türkiye soluna ve özellikle CHP'ye zarar verdi. Efsane başkanın en verimli olabileceği dönemde siyaset dışına itilmiş olması Türkiye ve İzmir için büyük bir kayıp olmuştur. Cesur, mert, şövalye tavırlarıyla efsane başkan İhsan Alyanak her zaman biz yöneticilerin önünde çok önemli bir örnek oluşturmayı sürdürecektir" diye konuştu.

Sempozyuma; Alyanak Ailesi başta olmak üzere, Konak Kent Konseyi Başkanı Metin Erten, Onursal Başkanı ve Konak Belediyesi Başkanvekili Adnan Akyarlı, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünser, CHP İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Aliağa eski Belediye Başkanı ve İzmir eski milletvekili Hakkı Ülkü, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nimet Haytabay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteci dostları Okan Yüksel ve Kaya Çelikkanat, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, iş adamı ve eski Adalet Partisi Meclis Üyesi Tahir Türetken, Konak Kent Konseyi üyeleri, dostları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

(AH-)

04.03.2012 16: 55 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhsan Alyanak Ölümünün Dördüncü Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement