İl Genel Meclisi Sıkıntılara El Attı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Sıkıntılara El Attı

İl Genel Meclisi Sıkıntılara El Attı

Samsun İl Genel Meclisi, otizmli çocukların eğitimi amacıyla kurulan ve ihtiyaca cevap veremediğini tespit ettiği Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne, eksiklerin giderilmesi için ödenek aktarılmasına karar verdi.

07.03.2013 18:38

Samsun İl Genel Meclisi, otizmli çocukların eğitimi amacıyla kurulan ve ihtiyaca cevap veremediğini tespit ettiği Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne, eksiklerin giderilmesi için ödenek aktarılmasına karar verdi.

Samsun İl Genel Meclisi mart ayı 4. oturumu Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe ile Ar-Ge Komisyonlarının raporu, Ar-Ge Komisyonu Başkanı Salim Özal tarafından okundu. Otistik çocukların su terapisi yoluyla eğitimlerinin modellenmesi ve otizmin nedenlerine yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla hazırlanmış olan proje hakkındaki yapılan incelemelerde Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin ihtiyaca cevap veremediği belirlendi. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Salim Özal, "Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilerimizin enerji fazlasını dışarıya atabilmeleri için kondisyon aletleri ile okulun daracık koridorunda çalışma yaptırılmaktadır. Ancak söz konusu merkezde kondisyon aletleri de ihtiyaca cevap veremediğinden 2 adet yürüyüş bandı, 2 adet kondisyon bisikleti, 2 adet uzay yürüyüş aletinin imkanlar dahilinde temin edilmesi, ayrıca binanın teras katının açık olması nedeniyle alt kattaki sınıfların su çektiği görülmüş, bu sebeple buranın kapatılarak kondisyon salonu olarak kullanılmasının uygun olacağı gözlemlenmiştir. İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı yatırım programına ek olarak alınmasına ve Ar-Ge Daire Başkanlığı'nın 2013 yılı gider bütçesinde proje tertibi açılmasına, açılan proje tertibine bütçe imkanları dahilinde ödenek aktarılması komisyonlarımızca uygun görülmüştür" dedi.

Kurum hakkında bilgiler veren Psikolog Danışman Hasan Tahsin Yazıcı ise, "Otizmli çocukların birden fazla engeli olduğu için çoğunda aşırı hareketlilik ve vücudunda enerji fazlası bulunmaktadır. Okulumuz 68 öğrenciliktir ancak şu anda bu sayı 82'dir. Talep fazla ama alan yeterli değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okuldaki eksikliklerin giderilmesi ödenek aktarılması konusu meclis üyelerince kabul edildi.

"17 BİN 403 MÜRACAAT"

Daha sonra gündem Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, Kadın Erkek Eşitliği ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu raporlarıyla devam etti. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarının, bakıma muhtaç özürlülerin takiplerinin yapılmasında yaşanan zorluk ve sıkıntılara ilişkin raporu görüşüldü. Rapor hakkında bilgi veren Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, "İlimizde bakıma muhtaç birçok ağır özürlü durumunda kişi bulunmaktadır. Samsun'da engelli evde bakım müracaatları için toplam 17 bin 403 kişi müracaat etmiştir. Devletin ve özürlü yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi, kısaca vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilebilmesi yetkili eleman ve kiralık araç sayısının artırılması gerektiği görülmüş olup, ihtiyaç duyulan aracın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne kiralanması için yeterli ödeneğin tahsis edilmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür" diye konuştu.

Konuşmanın ardından ödenek ve araç tahsisi konusu oylanarak kabul edildi.

OSB'LERİN DURUMU

Toplantı, İl Özel İdaresi Meclis ve Encümen Yazışma ve Kararları Takip Komisyonu'nun Bafra Organize Sanayi ile Havza ve Kavak Organize Sanayi Bölgelerinin(OSB) mevcut durumları ile kapasiteleri hakkındaki raporuyla devam etti. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Bekir Yıldırım, "Bafra Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 27 firmaya arsa tahsisi yapılmış, 14 firma üretime geçmiş veya yatırımını tamamlamak üzeredir. Havza Organize Sanayi Bölgesi ise Havza ilçesi Bekdiğin beldesi Çöl mevkisinde Hazine arazisi üzerinde 110 hektar üzerine kurulmuştur. 2012 yılı yatırım programına dahil edilip, ihalesi yapılmış ve 2015 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde ise Ocak 2013 itibariyle 15 firma üretimde olup, 3 firma da yatırımını tamamlayarak faaliyete geçme aşamasındadır. Şu anda Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde 400 civarında işçi istihdam edilmekte olup, toplamda 600 işçinin istihdamı planlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülüp karar bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Sıkıntılara El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement