İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bayburt'u En İyi Şekilde Temsil Etti - Son Dakika
Yerel

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bayburt'u En İyi Şekilde Temsil Etti

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bayburt\'u En İyi Şekilde Temsil Etti

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında TBMM'de Bayburt'u, Bayburt Fen Lisesi öğrencisi Harun Bayrak temsil etti.

09.05.2012 10:56

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında TBMM'de Bayburt'u, Bayburt Fen Lisesi öğrencisi Harun Bayrak temsil etti.

Bayburt İl Öğrenci Meclisi Başkanı Harun Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, Müdür Yardımcısı Halim Yıldız ile birlikte vali Hasan İpek'i makamında ziyaret ettiler.

Okul Meclisleri Projesi kapsamında ilimizi temsil etmek üzere seçilen İl Öğrenci Meclisi Başkanı Harun Bayrak Ankara'da yapılacak olan ve 81 ilden il öğrenci Meclis Başkanlarının katılacağı toplantıya katılmadan önce Vali Hasan İpeki Makamında ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Vali İpek, İl Öğrenci Meclis Başkanı'na; Ankara'da ilimizi en güzel bir şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Hacı Ali Polat meclis başkanını tebrik ederek başarılar diledi. Ayrıca Ankara'da TBMM Meclis Başkanına ve Milli Eğitim Bakanımıza verilmek üzere birer hediye takdim etti.

Belediye Başkanını Ziyaretin ardından heyet, Milli eğitim Müdürü Seydi Doğan'ı makamında ziyaret ettiler. Görüşmede 24-27 Nisan 2012 tarihlerinde ilimizi temsilen Türkiye Öğrenci Meclisi özel birleşimine katılacak olan Harun Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ı meclis çalışmaları ve diğer İl Öğrenci Meclis Başkanları ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgilendirdi. Görüşmelerin iyi geçtiğini ve mecliste ilimizi layığıyla temsil edeceğini bildiren Harun Bayrak gerekli grup çalışmalarını yaptığını da söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da meclis başkanımızın ilimizi en güzel şekilde temsil etmesi gerektiğini, yapılacak olan çalışmalarda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ve desteklediklerini söyleyerek başarılar diledi.

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bayrak, duygularını şu şekilde açıkladı: 'Türkiye Öğrenci Meclisi seçimleri; ülkemizde genel ve yerel seçimlerden sonra gelen en kapsamlı seçimlerdir. Bende bu seçimlerin 9. Döneminde rol oynadım ve bundan büyük bir zevk aldım. Okul seçimleri, ilçe seçimleri ve il seçimleri… Hepsi de gerçekten çok heyacan vericiydi. Fakat bu proje kapsamında yapmış olduğumuz 5 günlük Ankara yolculuğu ve Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi hepsinden daha bir mutluluk kaynağı olmuştu.

Açıkçası oraya giderken aklımda bir sürü soru işareti vardı. Orada nasıl bir ortam olacağını, nelerle karşılaşacağımı bilmiyordum. Fakat Ankara'ya vardığımızda bu düşüncelerin ne kadar yersiz olduğunu anladım. Ankara'da beni çok sıcak bir dostluk ortamı, aynı zamanda da ciddi bir çalışma grubu karşıladı.Konaklamamız, gezilerimiz, çalışmalarımız hepsi mükemmeldi. Bu 5 günlük Ankara yolculuğunun, o sıcak arkadaşlık ortamının sona ermesini hiç istemedim.

Bunların yanı sıra gezinin benim açımdan en özel kısmı Meclis Özel Birleşimine katılmaktı. Bayburt gibi güzel bir şehri temsil etmenin haklı gururunu yaşadım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu Özel Birleşimde 9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclis Başkanımızı seçtik ve çok keyifli bir seçim süreci geçirdik.

Her güzel şeyin olduğu gibi Ankara gezimizin de sonu gelmişti artık. Ne kadar ayrılmak istemesek te; şehrimize dönüp, izlenimlerimizi aktarmamız gerekiyordu. O an arkadaşlarımızdan ayrılmanın üzüntüsü, memleketimize dönecek olmanın mutluluğu vardı.

Ankara yolculuğumuz bana yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı oluşturdu, öz güvenimi artırdı, hayata dair bir çok tecrübe kazandırdı. Bizim yaşlarımızdaki her gencin tanıklık etmesi gereken bir projeydi bu. Doğrusunu söylemek gerekirse bende bir kez daha katılma isteği uyandırdı. Bu güzel projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim." - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bayburt'u En İyi Şekilde Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement