İmam Hatip Lisesi'nden Velilere Örnek Çalışma - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Lisesi'nden Velilere Örnek Çalışma

İmam Hatip Lisesi\'nden Velilere Örnek Çalışma

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün “Evin Okula Yakınlaşması Ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi” kapsamında Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde velilere yönelik seminer verildi.

16.04.2015 18:15

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi" kapsamında Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde velilere yönelik seminer verildi.

Proje kapsamında öğrenci velilerine, çocuklarının ergenlik ve gelişim dönemi özellikleri ile bireysel farklılıklarını anlamaya yönelik kazanımlar sağlamalarına yardımcı olmak için anne ve babalara çocuğun bedeni büyüme, ruhsal gelişim süreci içerisinde değişim ve gelişimine yönelik özelliklerini tanıtarak etkili anne baba rollerinin belirlenmesi hakkında bilgiler verildi. Sağlıklı aile, sağlıklı toplum için anne babaların birbirleriyle ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları, öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlar ve bu sorunlara çözüm üretme noktasında paylaşımda bulunmak, anne babaların çocuklarına istenilen davranış ve alışkanlıkları kazandırabilmek, velilerin eleştirel bakış açısına sahip olmalarına katkı sağlamak, estetik ve sanatsal duygularını geliştirmeye yardımcı olmak gibi amaçlar yer alıyor.

Proje ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kahyaoğlu şu afadeleri kullandı:

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerin; sosyal, bilişsel, duygusal ve ahlaki yönden sağlıklı olarak gelişebilmeleri okul-aile-çocuk arasındaki iletişimin kuvvetli olmasına bağlı olduğunu vurgulayarak, Şanlıurfa Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak, velilerimizin eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olduklarına inandıklarını ve bu anlayışla "Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi" çerçevesinde 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda okulumuzda velilerimize yönelik olarak seminerler verdik."

Programa Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta, Uzm. Psik. Dan. Yunus Yeğin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan ve Şube Müdürümü Fevzi Çelik katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Lisesi'nden Velilere Örnek Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement