İncirliova'da Arı Otu Fazelya Demonstrasyonu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İncirliova'da Arı Otu Fazelya Demonstrasyonu Yapıldı

İncirliova\'da Arı Otu Fazelya Demonstrasyonu Yapıldı

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, nektar ve polen kaynağı olan arı otu fazelya‘nın arı merası olarak kullanılması amacıyla Arpadere ve Erbeyli köylerinde gerçekleştirilen demonstrasyon ekimleri gezildi.

22.02.2014 11:34

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, nektar ve polen kaynağı olan arı otu fazelya'nın arı merası olarak kullanılması amacıyla Arpadere ve Erbeyli köylerinde gerçekleştirilen demonstrasyon ekimleri gezildi.

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz'ın da katıldığı gezide, çıkışların yoğun olarak başladığı gözlenen tarlalarda yapılan incelemelerden sonra, yetkililer çiftçilere teknik açıdan bilgiler verdi. Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden getirilen tohumlar, Arpadere Köyü'ünden Remzi Barlas isimli çiftçinin 2 dekarlık tarlasına ve Erbeyli köyünden ise Turgut Tosun adlı çiftçinin 10 dekarlık tarlasına 2013 yılının Aralık ayında ekim yapıldı.

Çiftçilere yetkiler tarafından yapılan çalışmalarda arıların arı otunun daha çok nektar kaynağı olarak kullandığı, bu sayede daha iyi koloni popülasyonu gelişimi sağladıklarını, arılı çerçeve sayısı, yavrulu alan miktarı ve koloni ağırlığı gibi özelliklerinde iyileşme sağlandığı yönünde bilgi verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'da Arı Otu Fazelya Demonstrasyonu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement