İnegöl'de Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem - Son Dakika
Yerel

İnegöl'de Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem

İnegöl\'de Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem

Bursa'da Yenice'den İnegöl'e 8 otobüsle yolcu taşıma zorunluluğu getirilmesine tepki gösteren Özel Halk Otobüslerinin şoförleri, iş bırakma eylemi yaptı.

16.10.2012 20:00

Bursa'da Yenice'den İnegöl'e 8 otobüsle yolcu taşıma zorunluluğu getirilmesine tepki gösteren Özel Halk Otobüslerinin şoförleri, iş bırakma eylemi yaptı.

Şoförler, İnegöl Alışveriş Merkezi yanında bulunan Yenice Beldesi Otobüs Durağında bir araya gelerek eylem yaptı. Ayda 130 bin yolcu taşıdıklarını belirten Özyenice Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ceylan, "12 bin kişiyi 8 araçla taşırsınız diye Zabıta Komiserimiz bize brifing veriyor. '8 tane araçla ben bu insanları taşırım' diyor. Ben de onu davet ediyorum. 8 tane araçla bu yolcuları taşısın" dedi.

"12 bin nüfuslu bir beldeden 8 otobüsle insanları buraya taşımak zorunda bırakılıyoruz" diye devam eden Ceylan, "Vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Araçlara vatandaşlar binemiyor. Sabah millet okul ve iş saatinde otobüslere binemiyor. Bugün İlçe Trafik Komisyonunun toplantısı vardı. Kaymakama, Belediye Başkanına gittik. Elimizde mevcut izinlerimiz var. Ama hala 41 minibüsü, 17 otobüse çevirmemize rağmen İnegöl Belediyesi izin vermiyor. Taşımacılıkta İNULAŞ'ın şikayetleri olduğunu söylüyor. Bizim kartımız ayrı, araçlarımız ayrı, yolcumuz ayrı. Yarın sabah uygulama yapılacağını ve araçların bağlanacağını söylüyorlar. Bizde bu yüzden dolayı araçları çalıştırmıyoruz. İnegöl Belediyesi buradaki yolculara bir çözüm bulsun. Yenice'ye bu halkı taşısın" ifadelerini kullandı.

8 otobüsle vatandaşları taşıyamayacaklarını belirten Ceylan, "8 aydan beri konuyla ilgili bir çözüm bulamıyoruz. Şoförlerimizin hepsi mağdur. Araçlarımızda çalışacak şoför bulamaz durama geldik. Vatandaş artık hakaret ediyor. 60 kişilik araçlara 90-100 kişi bindiriyoruz. Bu yasal olarak doğru değil ama vatandaş sıkıntıda. Öğrenciler okuluna, vatandaşlarda işine gitmek zorunda. Buna bir çözüm arıyoruz. Şoförler Odası Başkanımızla görüştük, 'Çözüm üreteceğiz' diyor. Bizden gün, zaman istiyorlar. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Olan ihaleye itiraz edildi. Şuan da henüz sonuçlanmış bir şey yok. O yüzden otobüsleri de satıp, minibüse de döndüremiyoruz. İnegöl Belediyesi'nden bize minibüse dönün derlerse, biz şoför esnafı olarak 300-400 bin lira zararı göze alıp, bir daha minibüse döneceğiz. Bu araçlardan zarar ettik. Yarın tekrar minibüse döndüğümüzde bu vatandaşın hale ne olacak. Burada biz çözüm arıyoruz. Millet üst üste gidiyor. 17 araç yerine 8 araç çalıştırmamız isteniyor. Bu kadar insan nasıl 8 araçla gidebilir?" dedi.

Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ile birlikte Yenice Belediyesi Otobüs Durağına gelerek şoförlerin dinleyen CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, "Bin 400'e yakın Yenice'nin öğrencisi var. Çevre yolunda bekliyor. Yenice halkı için burada kapalı bir yerimiz bile yok. Ayrıca hasta olan Yenicelilerin Devlet Hastanesinin önünde indirilmesine bile izin verilmiyor. Bu gerçeği kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bizim isteğimiz; burada arkadaşlarımız yol kesip, yasa dışı konularla muhatap olmadan Belediyemizin ve Belediye Başkanımızın bu konuya bir çözüm üretmesidir" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili ile görüştüğünü, önümüzdeki hafta sonu sorunun çözüleceğini belirten Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da, "Ben 3 senedir İnegöl'de Şoförler Odası Başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar Belediyeyle uyumlu bir şekilde çalıştık. Biz bu işi diyalogla oturup konuşacağız, çözeceğiz. Hafta sonu AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin gelecek. Geldiğinde hep beraber oturup bir platform kuracağız. Sorunu çözeceğiz. Diyalogla çözülmeyecek hiç bir problem yok. Biz konuşarak her problemi çözeriz. Bunu da inşallah çözeriz. Şuan için hafta sonuna kadar aynı şekilde devam edecek. Hafta sonundan sonra mesele çözülecek. Biz Bursa'da 'U' belgesini çözdük. Bunu da çözeriz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl'de Halk Otobüsü Şoförlerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement