İnönü'de Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

İnönü'de Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması

İnönü\'de Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası çerçevesinde "Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması" düzenlendi.

08.05.2013 14:14

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası çerçevesinde "Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması" düzenlendi.

Programa; Vali Yardımcıları Nurullah Naci Kalkancı, İsmail Küreci, Günhan Yazar ve Rıza Dalan, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Eskişehir Koordinatörü Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, İnönü Kaymakamı Memiş İnan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdür V. Özgür Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Tuğan ve şube müdürleri, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler, ulusal ve yerel basından temsilciler iştirak etti.

23 Kadının 46 farklı yemekle katıldığı yarışma iki saate yakın bir değerlendirme sürecinin ardından neticelendi. Hem kampanyaya hem de yarışmaya büyük ilgi gösteren İnönülü kadınların özellikle bayat ekmekten yaptıkları yemekler ziyaretçilerin ve jüri üyelerinin beğenisini kazandı.

Yarışmayı toplamda 617,5 puanla ilçe merkezinden Şahander Kiriş "Ev Yapımı Etimek Tatlısı" ve "Keşkek" yemeği ile birincilikle kazandı. İkincilik ödülü 614,5 toplam puanla "Tirit" ve "Hamsili Pilav" yemekleriyle Oklubalı köyünden Ayten Canpolat'a ait olurken yarışmanın üçüncüsü ise "Muhallebili Ekmek Tatlısı" ve "Perde Pilavi" yemekleriyle yine Oklubalı köyünden Bahar Yeter oldu. Mansiyon ödülünü ise Emine Şen, Sevim Kantar ve Fatime Taştan kazandı. Ödüller, protokol mensupları tarafından dereceye giren kadınlara takdim edildi. Daha sonra konuklara yarışma için yapılan yemekler ikram edildi.

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Eskişehir Koordinatörü Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, kampanyaya verdikleri destekten ve konuyla ilgili hassasiyetlerinden ötürü kampanya kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere öncülük eden Kaymakam İnan'a, yarışmaya katılan kadınlara ve ilçe halkına teşekkür etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü'de Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement