İşverenle Eğitim Dünyası Bu Protokolde Buluştu - Son Dakika
Yerel

İşverenle Eğitim Dünyası Bu Protokolde Buluştu

İşverenle Eğitim Dünyası Bu Protokolde Buluştu

MELİG Projesinde yapılan çalışmaların duyurulması amacıyla www.melig.org.tr adlı web sitesi oluşturulurken, özel istihdam bürosu işlevi gören www.fethiyekariyer.com adlı site de yenilenecek.

04.03.2015 09:31

MELİG Projesinde yapılan çalışmaların duyurulması amacıyla www.melig.org.tr adlı web sitesi oluşturulurken, özel istihdam bürosu işlevi gören www.fethiyekariyer.com adlı site de yenilenecek.

www.fethiyekariyer.com yenilenmesinin ardından iş piyasasının kalifiye eleman ihtiyacı, hangi alanlarda ne kadar elemana ihtiyaç duyduğu gibi sonuçlar alınabilecek konuma getirilecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi projesi kapsamında Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Yönetimleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve İşletmelerin projeye ilişkin tüm süreçlerden haberdar olmalarını sağlamak amacıyla kurulacak www.melig.org.tr isimli web sitesinin yapımı için anlaşma imzalandı. Web yazılım ihale sözleşmesi imza törenine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ARGESOFT Yazılım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aykun, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ve MELİG Projesi Koordinatörü Meltem Şimşek ile Koordinatör Yardımcısı Gözde Ünsalan katıldı.

ARGESOFT Yazılım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aykun, imza öncesi yaptığı açıklamada "Profesyonel çalışma hayatımda yaptığım pek çok projenin yanı sıra açıkçası beni bu projede heyecanlandıran bir nokta sosyal sorumluluk projesi olmasıydı. Ben geçmişte kurumsal alanda hayata geçirdiğimiz pek çok projeyi buraya da yansıtarak mesleki eğitime katkı sağlayacak sonuçlar çıkartmak istiyorum. Heyecanlıyım, mutluyum." İfadelerine yer verdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'da,"Fethiye'de mesleki ve teknik eğitim için yapacağımız bu çalışmamızın inşallah 2015 yılında sonuçlandıracağız. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki bu çalışmamız Türkiye'ye örnek bir çalışma olacağını düşünüyorum. Akabinde yeni çalışmalara zemin yaratacağını düşünüyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Doğan'da, "Vatandaşlarımızın eğitime erişimi noktasında klasik eğilimlerinin dışına çıkıyoruz. İnsanlar artık bir yol gelmeden, yürümeden bir bilgiyi sorgulamak için sanal ortamı maksimum derecede kullandığımız bir alan olacak bu. Birçok sektörün de sanal dünyadaki bu çalışmayı görünce kendilerine sanal dünyada bir yer bakacaklar. Bu portal da Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de yer alması çok önemli. Bu işin mutfağında çok ciddi bir ekip var. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz bu projenin başarılı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Çünkü biz yetiştirdiğimiz çocuklarımızın iş piyasasında yer edinmesini istiyoruz. Bize dönmemelerini istiyoruz. İş dünyasından olumlu tepkilerin gelmesini istiyoruz. Bu portal üzerinden hem iş dünyası hem Milli Eğitim camiası bunu geliştire geliştire daha iyi bir yere götürecek ve belki işe ulaşım, işverenin de elemana ulaşımı çok pratik bir şekilde olacak. Artık gerçek dünyanın dışında bir de sanal dünya var. Fethiye'deki gençlerimize faydalı olacağını düşünüyorum. Projeyi sonuçlandırsak bile bu portalın yürüyeceğine inanıyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşverenle Eğitim Dünyası Bu Protokolde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement