İzmit Belediyesi Bisiklet Dağıtımına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Bisiklet Dağıtımına Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Bisiklet Dağıtımına Devam Ediyor

İzmit Belediyesi tarafından "Her Çocuğun Bisikleti Olsun" sloganıyla gerçekleştirilen bisiklet dağıtımları devam ediyor.

12.03.2014 10:09  Güncelleme: 10:17

İzmit Belediyesi tarafından "Her Çocuğun Bisikleti Olsun" sloganıyla gerçekleştirilen bisiklet dağıtımları devam ediyor.

Geçen 3 yıl içinde yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Gültepe mahallesindeki İnkılap Orta Okulu'nda 126 öğrenciye bisikletleri teslim etti. Bisiklet dağıtım törenine Başkan Doğan'ın yanı sıra Okul Müdürü İbrahim Şeker, Okul Aile Birliği Başkanı Züleyha Yalçını, Gültepe Mahalle Muhtarı Yusuf Çevik, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Bisiklet dağıtım törenlerinde konuşan Başkan Doğan, öğrencilerden bisiklet kullanırken kurallara uymalarını ve mutlaka kask takmalarını istedi. İzmit Belediyesi'nin ilçe genelinde yaptığı hizmetleri anlatan Doğan, "İzmit halkının hakkını rantçılara kaptırmadık. Bisiklet şehri İzmit sloganı ile bisiklet yolları, bisiklet eğitim pistleri, bisiklet parkları ve 15 bin 250 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş ülkelerde olduğu gibi bisikleti benimsemelerini kullanmalarını istiyoruz. Bisikletin sağlığa çevreye ve ulaşıma olan faydalarından şehrimizin istifade etmesini istiyoruz. Bu konuda Türkiye'ye model olduk. İzmit Belediyesi, özellikle çocuklara yönelik Çocuk Hakları Okulu, okul bahçelerinde yüzme havuzları, Pişman Dergisi çocuk cep sinemaları, satranç okulları, tablet ve bisiklet dağıtım projeleri ile Türkiye'ye örnek olmuştur. Çocuklarımızın hiçbir şeyden geri kalmasın istemiyoruz. Çocuklarımızın haklarını rantçılara kaptırmıyoruz. Geçmiş dönemde 15 yıl bu şehri yöneten CHP Belediye Başkan adayının çevresine baktığınızda rant çevrelerinin olduğunda görürsünüz. Bizi rantçılar sevmezler. Çünkü biz onlara hiç bir şey koklatmadık ve koklatmayacağız da. Biz şehrin rantını çocuklarımızın bisikletlerine tabletlerine yüzme havuzlarına okullarına harcamaya devam edeceğiz. Bunların çocukların geleceği ile dertleri yok. Kendi gelecekleri ile derdi var. Bizim derdimiz ise çocuklarımızın gelecekte daha sağlıklı güçlü bireyler olmasıdır" şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi olarak yeni nesil belediyeciliği benimsediklerini de söyleyen Doğan, "Bir eski nesil var bir de yeni nesil var. 'Bisiklet dağıtmakla ne işi var belediyenin, tablet dağıtmakla ne işi var belediyenin, okullarımızın ihtiyaçlarını giderilmesinde ne işi var belediyenin, belediye gitsin su yol kaldırım, asfalt işlerini yapsın' diyorlar. İşte öyle değil. Çağın belediyeciliği yaşamın her yerine elini uzatmaktır. Maalesef eskiden yapılan yanlışlarla yavrularımızın çocuklarımızın torunlarının hakkı İngiliz çocuklarına gitti. 100 yıl boyunca torunlarımız borç ödeyecek. Eskileri unutun, o dönemler geride kaldı. Şimdi yeni nesil belediyecilik anlayışımızla yeni ufuklara yeni hizmetleri yeni dönemde sunmaya geliyoruz. Bizim tek amacımız halka hizmet etmek" dedi.

İzmit İnkılap Orta Okul Müdürü İbrahim Şeker de, "Başkanımız her zaman bizlerin yanında. Okulumuzu ziyaret ettiğinde isteklerimiz olmuştu. Öncelikle anaokulumuzun sınıflarını yaptı. Şu an en iyi anaokulu sınıfları arasında. Çok amaçlı salon ihtiyacımız vardı, onu da yaptı. 3 yıldır öğrencilerimize bisiklet hediye ediyor. Sadece bizim okula değil İzmit' teki tüm okullara öğretmenler odası, kütüphane, veli bekleme yeri, basketbol sahası, okul çevre düzenlemeleri yapmıştır. Kendisine öğretmenler, öğrenciler, veliler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Bisiklet Dağıtımına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement