İzmit Belediyesi Öğrencilere Bisiklet Dağıtmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi Öğrencilere Bisiklet Dağıtmaya Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Öğrencilere Bisiklet Dağıtmaya Devam Ediyor

Bisiklet Kenti İzmit Projesi kapsamında 2 yıldan beri öğrencilere ücretsiz bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi bu sene de aynı uygulamayı sürdürüyor.

24.01.2014 18:53

Bisiklet Kenti İzmit Projesi kapsamında 2 yıldan beri öğrencilere ücretsiz bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi bu sene de aynı uygulamayı sürdürüyor. Her sene okulların yaz tatiline girdiği sırada verilen bisikletler bu sene yarı yıl tatiliyle birlikte öğrencilere teslim edilmeye başlandı. Hızır Reis Orta Okulu 5'inci sınıflardan 162 öğrenciye de düzenlenen törenle hem karneleri hem de bisikletleri verildi. Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda düzenlenen ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliği yaptığı karne ve bisiklet dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başkan Doğan, hedeflerinin her eve bisiklet olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz 2 yıl içinde 10 bin 500 öğrenciye bedava bisiklet verdik. Bu sene de 4 bin 750 öğrencimize daha bisiklet hediye ediyoruz. Bunu yeterli bulmuyoruz. Türkiye'de ilk olan bu uygulamayı daha da genişleteceğiz. Hedefimiz en az 125 bin bisiklet dağıtmaktır. Çocuklarımız çok daha iyi şartlarda, donanımlı sınıflarda eğitim görsün, güzel bahçelerde, salonlarda oyun oynasınlar istiyoruz. Bütün çabamız çocuklarımız için. Göreve geldiğimizden beri okullarımızın eksiklerini giderme çabası içinde olduk. Onlarca okula çok amaçlı salon, veli bekleme yeri, öğretmenler odası, kütüphane kazandırdık. Bisiklet yolları yaptık. 30 bin çocuğumuza bisiklet eğitimi verdik. Büyükşehir Belediyemiz öğrencilere tablet dağıtırken biz de bisiklet hediye ediyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizlerin mutluluğudur" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Başkan Doğan, çocuklarımıza en güzel karne hediyesini veriyor. Kendisini tebrik ediyoruz. Bisikletleri kasklarınızı takarak, trafik kurallarına uyarak kazasız belasız kullanın" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi Öğrencilere Bisiklet Dağıtmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement