İzmit'te Rumeli ve Balkan Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Rumeli ve Balkan Gecesi Düzenlendi

İzmit\'te Rumeli ve Balkan Gecesi Düzenlendi

İzmit Belediyesi tarafından Rumeli ve Balkan Türkleri dernekleri ile ortaklaşa Rumeli ve Balkan gecesi düzenlendi.

29.12.2013 14:29

İzmit Belediyesi tarafından Rumeli ve Balkan Türkleri dernekleri ile ortaklaşa Rumeli ve Balkan gecesi düzenlendi. Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonun'daki etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Halkoyunları gösterileriyle başlayan geceye İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, belediye meclis üyeleri, Rumeli ve Balkan dernekleri başkan ve yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, " Bu tür derneklerin yaptıkları çalışmaları kültürel faaliyetlerin ötesinde milli bir mücadele olarak görüyoruz. Burada yaptığımız çalışmalarla hem gelecek nesillerimize kültürel değerlerimizi aktarmak, hem bu değerlerimizi korumak hem de orada yaşayan akrabalarımıza destek olarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Yahya Kaptan Anıtı, Servetiye siperlerinin gün yüzüne çıkarılması, Kınalı Asker Parkı, Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı bu alanda yaptıklarımızdan bazılarıdır. Batı Trakya'ya giderek burada yaşanan sıkıntıları gözlerimiz ile gördük ve şahit olduk. Belediye olarak orada yaşayan insanlara destek veriyoruz. Bulgaristan Mestanlı da Türk konağı yaptık. Soydaşlarımızla bağlarımızı hiç kopartmadık. Bizim Kalbimiz orada atıyor. Yeni yetişen neslin tarihten gelen Atalarımızdan gelen, milli şuurla yetişmesi çok önemli. Bu şehirde hiçbir dönemde olmadığı kadar bu konuya hassasiyet gösteriyoruz. Bizler göreve gelir gelmez mehteran takımı kurduk. Tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkartıyoruz. Çeşmelerimizi, sarnıçlarımızı, hamamlarımızı, konaklarımız, camilerimizi gün yüzüne çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan'ın konuşmasının ardından ünlü sanatçılar Arif Şentürk ile Rumelili Ekrem sahneye çıktı ve salonu dolduranlara söyledikleri bir birinden güzel Türkülerle unutamayacakları bir gece yaşattılar. Konser sonunda Başkan Doğan ünlü sanatçılara gecenin anısına saat kulesi maketi hediye etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Rumeli ve Balkan Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement