Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü

Hakkari'de Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

14.06.2014 16:52

Hakkari'de Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Orduevi'nde gerçekleştirilen kutlamalara Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Yüce, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Jandarmanın tarihçesi ve gelen kutlama mesajları okundu.

Törende konuşan Vali Canbolat, ülkenin kırsalında vatandaşların emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ülkenin en köklü kuruluşlarından biri olan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşundan bugüne yüksek ruh ve şuurla görev yaptığını bildiren Canpolat, şöyle konuştu:

"Birliğimizi, istikrarımızı ve güvenliğimizi hedef alan her türlü saldırıya karşı üstün bir çaba ortaya koymaktadır. Gün geçtikçe çağın gereklerine göre kendisini yenileyen ve geliştiren teşkilatımız vatan sevgisi, iyi eğitimli personeli, modern donanımı, disiplini, kabiliyeti ve görev anlayışıyla daima takdiri hak etmiş, aynı zamanda Atatürk ilkelerine bağlı hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı, güvenilir, çalışkan ve fedakar Jandarma Teşkilatımızın mensuplarının büyük bir vazife aşkı ve sorumluluk anlayışı içinde canı pahasına ortaya koyduğu cesur, kararlı ve özverili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir."

Daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam eden törende, askerler tarafından hazırlanarak sahnelenen ve donma tehlikesi geçiren bir vatandaşın Mehmetçikler tarafından kurtarılmasını konu alan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement