Kadınların El Emekleri Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Kadınların El Emekleri Sergilendi

Kadınların El Emekleri Sergilendi

Elazığ Belediyesi ve İş-Kur tarafından düzenlenen “Ahşap Oymacılığı” kursunda kadınların ürettiği ürünler sergilendi.

08.06.2016 17:09

Elazığ Belediyesi ve İş-Kur tarafından düzenlenen "Ahşap Oymacılığı" kursunda kadınların ürettiği ürünler sergilendi.

Elazığ Belediyesi ve İş-Kur tarafından kadınlara verilen "Ahşap Oymacılığı" kursu sonunda ortaya çıkan ürünler sergilenerek, satışa sunuldu. 23 kadın kursiyerin 6 ay boyunca aldığı eğitimler sonunda yaptıkları ahşap eserler büyük ilgi gördü. Kültür Park Mamürat'ül Aziz Salonu'nda açışı yapılan sergiye, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, kurs öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

6 aylık bir süre sonunda çok güzel ürünler gördüğünü dile getiren İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, ileride bu tarz kursların devam edeceğini söyledi.

Bu tür çalışmaların ve kursların devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Biz evlerimizi sadece tüketen bir yer değil, aynı zamanda üreten bir yer haline getireceğiz. Evin ekonomisine katkı sağlayan bir yer haline getireceğiz. Ahşap oymacılığı kursuda bu çerçevede organize edildi. Kursumuza katılan kursiyerlerimiz büyük bir eğitimden geçtiler. Güzel bir organizasyon ve güzel bir emek ürününü burada sergiliyoruz. Bu tür el emeği göz nuru olacak çalışmalarımız devam edecektir. Ahşap oymacılığını bu noktaya getirdik. Ancak gelecekte bunun farklı versiyonlarıyla da kurslarımız ve eğitimlerimiz devam edecektir" dedi.

Konuşmasının ardından kadın kursiyerlere sertifikalarını veren Başkan Yanılmaz, sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınların El Emekleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement