Kalıp Yarışmasına Sponsor Desteği - Son Dakika
Yerel

Kalıp Yarışmasına Sponsor Desteği

Kalıp Yarışmasına Sponsor Desteği

Mesleki eğitimi özendirmek maksadıyla Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) bu yıl ikincisini düzenleyeceği ulusal kalıp yarışmasının sponsorluğunu Schmolz + Bickenbach firması üstlendi.

27.03.2014 13:05

Mesleki eğitimi özendirmek maksadıyla Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin (UKUB) bu yıl ikincisini düzenleyeceği ulusal kalıp yarışmasının sponsorluğunu Schmolz + Bickenbach firması üstlendi.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmayla mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve sanayiin ihtiyacı olan teknik ara eleman yetiştirilmesini özendirmek istediklerini söyledi. Yarışmanın öğrencilerin kalıpçılığa olan ilgisini artıracağına inandıklarını dile getiren Özoğul, hedefe ulaşabilmek için yarışmayı düzenli hale getirmek artırmak istediklerinin altını çizdi.

Özoğul, "İlk yarışmaya 3 okul, 5 grup katıldı. Dereceye giren okullara bilgisayar laboratuvarı kurduk. Lisanslı CAD-CAM yazılımı hediye ettik. Bilgisayar laboratuvarlarının haricinde, öğrenci ve öğretmenleri teşvik etmek için dereceye giren bütün öğrenci ve öğretmenlere de ödüller verildi. İlk yarışmada 100 bin liralık ödül dağıtıldı. Ayrıca yarışmaya katılacak okullara kalıp tasarımında gerekli malzemeleri, yazılım programlarını birlik üyelerinin desteğiyle verdik" dedi.

Bu yılki yarışmaya 11 okul ve 14 gurubun katılacağını kaydeden Başkan Özoğul, yarışmaya olan ilgilinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi. Geçen yılki ödüllerin birlik tarafından karşılandığını söyleyen Özoğul, "Bu yılki yarışmamızın sponsorluğunu 2006 yılından bu yana üyemiz olan Schmolz + Bickenbach firması üstlendi. Malzeme tedarikinde de Birlik üyeleri destek sağlıyorlar. Schmolz + Bickenbach'a ve destek sağlayan bütün birlik üyelerimize, başta eğitim olmak üzere sektörümüze, birliğimize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyoruz"diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalıp Yarışmasına Sponsor Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement