Kapalı Sisteme Onay - Son Dakika
Yerel

Kapalı Sisteme Onay

Kapalı Sisteme Onay

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü Keramet Sulama Birliği'nin kapalı sistem sulama projesi için düğmeye basıldı.

20.09.2012 13:46

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü Keramet Sulama Birliği'nin kapalı sistem sulama projesi için düğmeye basıldı.

Birlik hayalini kurduğu proje için 2 yıl önce çalışmalara başlamıştı. Milletvekili İsmail Aydın, Birlik Başkanı Recep Sönmez ve AK Parti İlçe Başkanı Neşet Çağlayan'ın gayretiyle sürdürülen çalışmalarda ilk adım atıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa 1. Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Köse başkanlığındaki heyet Orhangazi'ye geldi. Heyet, Keramet Sulama Birliği'nin pompa istasyonları ve sulama alanlarında incelemelerde bulundu.

Birlikten yapılan açıklamada, "İncelemeler neticesinde kapalı sistem için şartların uygun olduğu ve gerekli fizibilite çalışmalarından sonra projenin hayata geçirilmemesi için hiçbir engel olmadığı kanaatine varılmıştır' denildi.

Keramet Sulama Birliği Başkanı Recep Sönmez, DSİ'nin kapalı sistem için olumlu görüş belirtmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bundan sonra birlik üyelerimiz kapalı sistem ile daha modern sulama yapacak. Su tüketimi az olacağı için ucuz sulama yapacaklar. Projeyle hem daha ucuz sulama yapılacak, hem de dağların eteklerine kadar sulanmayan arazi kalmayacak' dedi.

(MŞ)

20.09.2012 13: 18: 40

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapalı Sisteme Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement