Kar Bitti 70 İşçi Kapı Dışarı Edildi - Son Dakika
Yerel

Kar Bitti 70 İşçi Kapı Dışarı Edildi

Kar Bitti 70 İşçi Kapı Dışarı Edildi

Karayolları Batman Şube Şefliğinde 10-15 yıl arası hizmet veren ve zorunlu ücretsiz izne çıkarılan 70 işçi eylem yaptı.

07.01.2014 12:04

Batmanda işçi kıyımı.

Karayollarında tüm işler müteahhit ve taşeronlara devredilince işçi kıyımı başladı.

Karayolları Batman 97. Şube Şefliğinde 10-15 yıl arası hizmet veren ve zorunlu ücretsiz izne çıkarılan 70 işçi, Karayolları Müdürlüğünün önünde eylem yaptı.

Daha önce Karayollarının en ağır işlerinde çalıştıklarını ve gece-gündüz kar temizleme çalışmalarına katıldıklarını ifade eden işçiler, kurum işlerinin müteahhitlere verilmesinden sonra işten çıkarılmayla yüz yüze kaldıklarını belirttiler.

2,5 sene önce İş Mahkemesine yaptıkları başvuru sonucunda Karayollarında işçilik statüsü kazandıklarını ve Karayollarının itirazlarına rağmen Yargıtay'ın kendi lehlerinde karar verdiğini hatırlatan işçi İbrahim Salim "bizler zaten Karayollarında çalışmaktayız. Ben 12 yıldır burada çalışıyorum. Tüm işler müteahhitlere verilince müteahhitlerin emrine verildik. Gece-gündüz ek mesai ücreti olmadan çalıştırılıyoruz. Batmanda kar temizleme çalışmaları sonrası bizi zorla ücretsiz izne çıkaracaklar. Kanunların bizden yana olmasına rağmen hakkımız gasp ediliyor. Eğer bizi zorla izne çıkarsalar yol kapatma ve diğer eylem haklarımızı kullanacağız" dedi.

MALİYE BAKANI SÖZ VERMİŞTİ…

Statü olarak Karayolları işçisi olduklarını, mahkeme ve Yargıtay kararına rağmen müteahhit elemanı olmalarına bir anlam veremediklerini belirten işçilerden Faruk Kayra ve Orhan Taşkıran da "Karayollarında işler durdu. 10 civarında memur ve işçi için gün boyu kaloriferler yanıyor ve servislerle evlerine gidip geliyorlar. Ancak bizi müteahhit elemanı yaptıktan sonra derme-çatma bir şantiyede buz gibi bir yerde çalışmak zorunda bırakıldı. 2011 seçimleri öncesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri mahkeme kararının doğru bir karar olduğunu ve haklarının verileceğini ifade ettiler. Bize sahip çıkmayanlara biz de sahip çıkmayız" açıklamasını yaptı.

Konu hakkında görüş almak istediğimiz Şube Şefliği yetkililerine ise uzun çabalarımıza rağmen ulaşamadık.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kar Bitti 70 İşçi Kapı Dışarı Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement