Karaağaç'ta Termal Sevinci - Son Dakika
Yerel

Karaağaç'ta Termal Sevinci

Karaağaç\'ta Termal Sevinci

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç Beldesinde yapımı devam eden Yaşam Termal Devre Mülk oteli için sıcak su aramaları mutlu son ile noktalandı.
Varmak inşaat tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonucu 800 metrede 45 derecede sıcak...

03.12.2013 13:02

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç Beldesinde yapımı devam eden Yaşam Termal Devre Mülk oteli için sıcak su aramaları mutlu son ile noktalandı.

Varmak inşaat tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonucu 800 metrede 45 derecede sıcak suya ulaşıldı. Karaağaç'da yaklaşık olarak 3 aydır yapılan çalışmalar sonucu 800 metre de sıcak su bulunurken debisinin de saniyede 9 litre olduğu açıklandı. Yaşam Termal Yönetim Kurulu üyesi Zafer Varlı yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Karaağaç bölgesinde yaptığımız çalışmalar neticesinde, yaklaşık 800 metrede sıcak su bulundu. Avrupa standartları üzerinde bulduğumuz sıcak suyu bin 700 metre ileride bulunan Yaşam Termal Tesislerine borular ile aktaracağız. Önümüzdeki sene sonuna kadar bitirmeyi planladığımız devre mülkümüz, bulduğumuz termal suyun mineral araştırmalarını da çok kısa zaman içerisinde yapacağız" dedi. Vasfi Çakır Jeotermal A.Ş Genel Koordinatörü Ersin Demir ise, suyun kükürt oranının fazla olduğunu su minerallerinin tahliller sonucu netleşeceğini belirterek, hıfzısıhha raporlarına göre hareket edileceğini anlattı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç'ta Termal Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement