Karasu Nehri Yatağına Sığmıyor - Son Dakika
Yerel

Karasu Nehri Yatağına Sığmıyor

Karasu Nehri Yatağına Sığmıyor

Muş Valisi Ali Çınar, karların erimesinin ardından Karasu Nehri ve bağlı derelerin taşması sonucu su altında kalan Sungu beldesi ile Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesi ve Muş Ovası'nın belirli kısımlarında incelemelerde bulundu.

19.03.2013 14:47

Muş Valisi Ali Çınar, karların erimesinin ardından Karasu Nehri ve bağlı derelerin taşması sonucu su altında kalan Sungu beldesi ile Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesi ve Muş Ovası'nın belirli kısımlarında incelemelerde bulundu.

Sel baskınlarının Düzkışla ile Sungu beldeleri ve Kocatarla, Üçdere ve Suboyu köylerini olumsuz etkilediğini belirten Vali Ali Çınar, "Bu köylerimizde vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye düşmemesi acısından tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizim uyarılarımızı dikkate alıyorlar ve aynı zamanda da sabırlı davranıyorlar. Bu yönüyle de vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Karasu Islah Projesi'nin tamamlanması için çalıştıklarını belirten vurgulayan Çınar, "Bu taşkınların hiçbir hasara sebep vermemesi içinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz Karasu Islah Projemiz var. Bu projenin Murat Nehri'yle bağlandığı bölümde 10-12 kilometrelik bölümü bitirdik. 2013 yılı içersinde Düzkışla bölgesi ve havaalanı bölgesinin de yatak ıslah projesinin ihalesini yapmaya gayret ediyoruz. İhalelerimizi de en kısa sürede tamamlayıp burada çalışmaya başlayabilirsek, burada ki her yıl bahar aylarında tekrarlayan bu taşkınları azaltacağımızı ve vatandaşlarımızın arazilerine, köylerine, yerleşim alanlarına zarar vermeden düzenli bir akışın sağlanacağını umuyoruz. Çünkü daha önce yaptığımız yerlerde bu akışın düzenli olduğunu görüyoruz. Dağlarımızda hala kar var, özellikle ilimizde bu mevsimde bu kadar yüksek sıcaklık pek yaşamıyorduk. Bu sıcaklığa birde yağmur eklenince kar sularıyla dere yataklarında fazla akışa neden oldu. Bu da Karasu Nehri'ni besledi. Karasu Nehir'de yatağına sığmayınca taşkınlara sebep oluyor" diye konuştu.

Can kaybının olmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyleyen Çınar, "Bizim en büyük sevincimiz özellikle bir cana zarar gelmemesidir. Bu konuda tüm arkadaşlarımız gayret gösterdiler. Bizde arkadaşlarımızla koordineli olarak çalışıyoruz ve gerekli toplantıları yaparak gerekli tedbir planlarını hazırladık. Ama yinede arazilerimize zarar vermeye devam ediyor. Önümüzdeki iki üç gün içinde beklide bir hafta içinde kar erimeleri hızlı olduğu takdirde bu sel devam edebilir. Bu konuda çalışan afet ekiplerimize, Devlet Su İşlerine ve İl Özel İdaresi ekiplerine ve destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama aynı zamanda burada ki Karasu Islah Projesi'nin bir an önce tamamlanması için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu bu projenin hızlandırılmasını istiyoruz. Bu konuda valilik olarak Devlet Su İşleriyle birlikte çalışıyoruz. Zaman zaman yaşadığımız bu sel afetlerinden dolayı Afet Başkanlığımızdan gerekli desteği her zaman alıyoruz ve inşallah almaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Muş Valisi Ali Çınar'a İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, AFAD Müdürü Abdurrahim Dayanan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu ve DSİ Şube Müdürü Mehmet Yılmaz da eşlik etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karasu Nehri Yatağına Sığmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement