Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi

Kars\'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi

AKAK Projesi kapsamında Gaziosman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde “Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi” verdi.

24.02.2014 13:04

AKAK Projesi kapsamında Gaziosman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde "Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi" verdi.

Düzenlenen eğitime Artvin, Kars ve Ardahan İl ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden personeller katıldı.

Bahçecilik ve Ceviz yetiştiriciliği eğitiminde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Kars'ın hayvansal üretim sıralamasında beşinci bitkisel üretim sıralamasında ise 75. Sırada olduğunu söyledi.

Dr. Düzgün, "Soğuk iklime bağlanarak ağaç kültürümüz gelişmemiştir. Fakat ortada sıkıntılar varsa bu sorunların beraber aşılması gerekir. Bugün eğitim vermek için bulunan Prof. Dr. Yaşar Akça, bu konuda işin ilmini almış bir hocamızdır. Bu eğitimi alan personelimiz edindiği bilgiler ile çiftçilerimizi bilinçlendirecektir" dedi.

Daha sonra söz alan Gaziosman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, zorluklara rağmen sabırla yapacağımız işlere yoğunlaşmak gerektiğini belirtti.

Akça, "Bu eğitimdeki esas amacım bahçecilik üzerine düşünce yapımızı, felsefemizi doğru yönde kanalize edip belirlemektir. Gelişmiş ülkelerin ortak özellikleri bilgi güçtür gücü yönetmek ise sorumluluktur anlayışında yatmaktadır. Bu düsturdan hareketle Türkiye'de ceviz yetiştiriciliği teşvik edilmeli üretimin artırılması birim alana verim ve kaliteli üretimi sağlayacak yeni üretim metotları ve araçlar geliştirilmelidir" diye konuştu.

Öte yandan program kapsamında,Kağızman ilçesinde çiftçilere ceviz yetiştiriciliği eğitimi verildi. Eğitimde, üreticilere ceviz ağaçları ve fidanlarında budama yapılarak, cevize şekil verme ve verim budaması uygulamalı olarak gösterildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement