Karşıyaka'ya Bir Ödül de Sağlıklı Kentler Birliği'den - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'ya Bir Ödül de Sağlıklı Kentler Birliği'den

Karşıyaka\'ya Bir Ödül de Sağlıklı Kentler Birliği\'den

Karşıyaka Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile Türkiye genelinde aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.

24.09.2013 16:06

Karşıyaka Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile Türkiye genelinde aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin opera dalında en prestijli ödüllerinden biri olan "Semiha Berksoy Opera Özel Ödülü"nü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ile alan Karşıyaka Belediyesi'ne bir ödül de Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nden geldi. Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi "Sağlıklı Çevre" kategorisinde en iyi uygulama seçildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ödülü, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 2-4 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka'da gerçekleştirilecek olan Genel Kurulu'nda alacak.

Sağlıklı Kentler Birliği, sağlıklı kentler oluşturmak, sürdürülebilir yaşam koşullarını arttırmak için her yıl "Yılın Belediyesi Ödülleri" veriyor. Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği "Sosyal Sorumluluk", "Sağlıklı Şehir Planlaması", "Sağlıklı Çevre" ve " Sağlıklı Yaşam" olmak üzere 4 kategoride ödüller veriyor.

Yamanlar Dağı'nın zirvesinde, eski NATO Radar Üssü'nün bulunduğu bölgede yapılan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nin ülkemizde bir başka örneği daha bulunmuyor. Belediyenin "Eğitimde Fırsat Eşitliği" projesi çerçevesinde başarıyla hayata geçirdiği Karşıyaka Gençlik Merkezi, öğrencilere sosyal ve sportif bir ortamın yanısıra, beklentilerin de çok ötesinde bir faaliyet alanına sahip hale geldi. 42 dönüm alan üzerine kurulan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nde; voleybol, futbol, basketbol, golf sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu ile 1200 kişilik anfi tiyatro bulunuyor. Merkez, 14 odalı misafirhanesi, bungalovları ve 200 kişi kapasiteli çadır alanı ile eşsiz güzellikteki doğanın içinde konaklama imkanı da sunuyor. Merkezde, başta gençler olmak üzere konuklarına, restoran, kafeterya, kantin, revir ve otoparkı ile de hizmet verecek olan merkezde, organik tarım alanı da bulunuyor.

Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi, daha önce de, Özel Kalem Dergisi'nin "Yerel Yönetimler" ödülünü kazanmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'ya Bir Ödül de Sağlıklı Kentler Birliği'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement