Kavak'ta Esnafa Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kavak'ta Esnafa Hijyen Eğitimi

Kavak\'ta Esnafa Hijyen Eğitimi

Kavak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçede faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve çalışanlarına hijyen eğitimi verildiği bildirildi.

04.06.2014 10:12

Kavak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçede faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve çalışanlarına hijyen eğitimi verildiği bildirildi.

Kavak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halit Kamçı, yaptığı açıklamada, gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ve çalışanlarına yönelik daha önce verilen portör muayene kartlarının, son çıkan iş sağlığı ve güvenliği yasası ile birlikte kaldırıldığını, bu kart sahiplerinin bir defaya mahsus olmak üzere hijyen eğitimlerine tabi tutulduğunu ifade etti.

Eğitimleri biyolog Hüseyin Akkaya'nın verdiğini anlatan Kamçı, şunları kaydetti:

"Burada 180 esnafımıza eğitim verildi. Eğitim sonunda esnafımıza sertifika vereceğiz. 7 Temmuz'a kadar tüm esnafımızın hijyen eğitimine katılması gerekiyor. Bu eğitimlere katılmayan ve belge almayan esnafımıza ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu eğitimlerle katılmayan ve sertifikası olmayanlar belirlenen iş yerlerinde çalışamayacaklar. Bu nedenle hijyen eğitimlerini önemsiyoruz. Berber, kuaför, lokanta, kahvehane, çay ocakları, oteller, hamamlar, kasaplar, pazarcılar ve belgesi olmayan fırın sahipleri ile bu iş yerlerinde çalışanlar hijyen eğitimini almak zorundadır." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kavak'ta Esnafa Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement